Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ježíškova vnoučata plnila přání osamělým seniorům

Období Vánoc a konce roku často znamená také období bilancování, vzpomínání a vyhodnocování uběhlého roku. Vánoce tak mohou být pro mnoho opuštěných lidí opravdu smutným časem. Samota trápí až třetinu lidí v našich domovech seniorů. To se rozhodl změnit Český rozhlas se svým projektem Ježíškova vnoučata, který přináší radost i do sítě domovů  SeneCura v SeniorCentrech Terezín, Modřice, Plzeň a Hradec Králové. Některá z nich dokonce změnila osudy klientů i dárců.

Senioři se bojí mít přání

Zřejmě nejsilnější příběh se díky Ježíškovým vnoučatům odehrál v SeneCura SeniorCentru Terezín. Luboš Dostál se jednou doslechl, že si senioři málokdy něco přejí k Vánocům, ani ne tak ze skromnosti, ale spíše z obavy a strachu, že budou nakonec zklamáni. Proto okamžitě vyburcoval svého zaměstnavatele i dodavatele a rozhodl se, že obdaruje vánočními balíčky úplně všechny klienty v SeneCura SeniorCentru Terezín.

Díky pomoci společností ppm factum, Nestlé a Mondeléz International si tak mohli pravou vánoční atmosféru užít všichni. A to nebylo zdaleka vše. „Rozhodně váš domov ještě navštívím a myslím si, že dokonce velice brzo. Chtěl bych totiž "adoptovat" dědečka, kterého již bohužel nemám – pana Miroslava Černého. Je to velice příjemný, slušný, skromný a inteligentní pán, na kterého se již teď docela těším,“ doplnil svůj vánoční příběh pan Dostál.

Beseda s Polívkou, Gottem či Bohdalovou

Klienti ze SeneCura SeniorCentrum Modřice si udělali výlet do Brna, v rámci kterého navštívili Divadlo Bolka Polívky a měli možnost pobesedovat i s ním samotným. Své role se Bolek Polívka ujal velice zodpovědně a klientům tak zajistil vánoční zážitek, na který se nezapomíná. Radost jim udělali také známé klaunské červené nosy, které všichni obdrželi jako památku.

Se známými osobnostmi se díky Českému rozhlasu mohli setkat také dvě klientky SeneCura SeniorCentra Hradec Králové. Jeden celoživotní sen se totiž v přáních seniorů objevoval vícekrát, a to setkání s Karlem Gottem a Jiřinou Bohdalovou. Český rozhlas tak toto setkání zorganizoval pro všechny, kteří si o to napsali ve svých dopisech pro Ježíška.

Lístky na fotbal a operu

Splněno bylo však mnoho dalších přání. Ať už to byly kosmetické procedury, výlety po památkách, projížďky kabrioletem nebo sbírka pohlednic, všichni si přišli na své. Objevily se také lístky na fotbalový zápas i operu, pořízení elektronických kláves do domova, audioknihy, mp3 přehrávače i tzv. „měkouše“. 

„Za klienty domovů SeneCura děkujeme všem, kteří se na plnění přání podíleli. Největší dík patří Českému rozhlasu za realizaci tak krásného projektu, jako jsou Ježíškova vnoučata. Věřím, že společnými silami můžeme plnit přání seniorů nejen o Vánocích, ale i po celý rok tak, aby prožívali radost ze života a věděli, že jsou lidé, kterým na nich záleží,“ řekl provozní ředitel SeniorCenter SeneCura Ondřej Plšek

Tisková zpráva

Štítky Ježíškova vnoučata, domov, Vánoce, Ježíšek, Český rozhlas, Terezín, Hradec Králové, Plzeň, Modřice, Bolek Polívka, Karel Gott

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ježíškova vnoučata plnila přání osamělým seniorům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.