Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Brně za dva roky zmizelo 1400 automatů a 180 heren. Zbývá posledních dvanáct

Přes 180 heren a více než 1400 automatů zmizelo za dva roky z Brna, kde začal od 1. ledna 2015 platit úplný zákaz provozování hracích automatů. Ministerstvo financí podnikům postupně odebírá licenci na jejich provoz. Ke zrušení zbývá ve 12 provozovnách 64 přístrojů. Pouze městská část Brno-střed podle ní umožňuje provoz živých her, jako jsou karty nebo ruleta.

Jen loni se zrušilo 27 provozoven se 104 přístroji. „Od začátku roku 2015 až dosud se zrušilo 181 provozoven a 1428 přístrojů. Ministerstvo financí průběžně povolení ruší. Vše by mělo být zrušeno nejpozději do konce roku 2019, kdy končí nejdelší povolení," uvedla Zuzana Šrámková z tiskového oddělení brněnského magistrátu.

Úplný zákaz automatů zavedla po volbách v roce 2014 tehdejší koalice složená z ANO, Žít Brno, KDU-ČSL a Strany zelených. Především primátorův náměstek Matěj Hollan (Žít Brno) je známý odpůrce automatů a vyžadoval jejich zákaz. „Ukazuje se, že brněnský přístup k tvrdému hazardu je správnou cestou. Městu svědčí, když na jeho třídách a ulicích jsou restaurace, hospody a obchody, které obslouží tisíce lidí, a ne zatmavené herny, kde pár lidí prohrává své veškeré peníze," řekl Hollan

Některé městské části povolovaly živé hry, v současnosti to umožňuje pouze Brno-střed. Dříve v Brně-středu platil úplný zákaz hazardu, změna nastala po žádostech hotelů Grand a International, zda mohou mít kasina. Podle Hollana nemají živé hry patologické dopady na společnost jako automaty. 

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky herny, automaty, zákaz, Brno, herna, Matěj Hollan, Žít Brno, ANO 2011, KDU-ČSL, Strana zelených, Brno-střed

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně za dva roky zmizelo 1400 automatů a 180 heren. Zbývá posledních dvanáct  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.