Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

VIDEO: Jihomoravští hasiči soutěžili v bláznivé japonské televizní soutěži

Česká hasičská reprezentace v disciplínách TFA (hasičský silový víceboj) soutěžila v nedávné době v Japonsku. Přijala tak pozvání japonské televize Fuji TV. Výrazné zastoupení v české reprezentaci měli hasiči z Jihomoravského kraje. Český výběr nakonec porazil Japonsko 2:1 na disciplíny. A podívaná je to vskutku vzláštní.

Mezi šesticí hasičů v českém výběru měla jižní Morava hned polovinu zástupců. Do Japonska se vypravil Petr Moleš z vyškovského sboru a Vít Malenovský s Romanem Kalvodou z brněnského. Doplňovali je Zdeněk Koutník z Pardubic a Miroslav Šína a Roman Viej z Moravskoslezského kraje.

Sportovní klání bylo součástí soutěžního projektu pro novoroční televizní program japonské televize. Český tým se utkal s výběrem japonské hasičské reprezentace. V pořadu nechyběly prvky typické pro tamější televizní show - spousta barev na obrazovce či údiv a hlasitě projevované emoce diváků.

Soutěžilo se ve třech disciplínách: překážková dráha s lanovým traverzem a výstupem po laně, tahání těžkého hasičského vyprošťovacího vozidla na 50 m a 4 úseky silového a vytrvalostního charakteru. Český tým v netradičním a výjimečném klání zvítězil 2:1. 

Autoři | Foto HZS ČR | Zdroj HZS JMK

Štítky hasiči, soutěž, mezinárodní, Japonsko, televize, show, Jihomoravský kraj, Fuji Television, Pardubice, Moravskoslezský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Jihomoravští hasiči soutěžili v bláznivé japonské televizní soutěži  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.