Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Při novoroční nehodě zemřel oblíbený herec Městského divadla Jakub Zedníček. Bylo mu 27 let

Zarmucující zpráva dnes přišla od Městského divadla Brno. Při nehodě na dálnici D1 v prvních hodinách Nového roku zemřel talentovaný a oblíbený herec Jakub Zedníček. Synovci legendárního Pavla Zedníčka bylo pouhých 27 let.

Diváci si Jakuba Zedníčka mohou pamatovat jak z televizních obrazovek, kde spolu se strýcem Pavlem moderoval pořad Kurňa, co to je?, tak z divadelních prken Městského divadla Brno. V něm zvtárnil desítky rolí, včetně oblíbeného muzikálu Mary Poppins, Bítls, inscenací Do naha!, Král Lear, Duch, Horečka sobotní noci a další. Mimo herectví byl Jakub vynikajícím stepařem.

Jakub Zedníček s dcerou Mayou a přítelkyní Lenkou Janíkovou, zdroj: archiv J. Zedníčka

Jakub byl přitom otcem teprve desetiměsíční holčičky. Dcerku Mayu mu porodila přítelkyně a zároveň kolegyně z Městského divadla Lenka Janíková. 

Vstoupil do dálnice přímo před projíždějící auto

Zedníček zemřel tragicky několik desítek minut po začátku Nového roku. Se svým autem hodinu po půlnoci havaroval na dálnici  v prostoru 192. km dálnice ve směru na Vyškov. Poté, co narazil do středových svodidel, vylezl z auta a vstoupil do dálničního pruhu, kde ho srazilo auto. Zemřel na místě. 

Autoři | Foto MdB | Zdroj MdB

Štítky Jakub Zedníček, herec, dálnice, Pavel Zedníček, havárie, Brno, Dálnice D1, Lenka Janíková, Mary Poppins, Městské divadlo Brno, Král Lear, Horečka sobotní noci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při novoroční nehodě zemřel oblíbený herec Městského divadla Jakub Zedníček. Bylo mu 27 let  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.