Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Lyžování na jihu Moravy: v provozu jsou čtyři střediska v kraji, zajezdíte si i na Stupavě

Ve všech čtyřech lyžařských areálech na jižní Moravě se lyžuje, a to i přes nepříliš příznivé počasí. Stejně tomu je v lyžařském areálu Stupava těsně za hranicemi kraje. Vlekaři čekají, že se ještě v pátek a v sobotu přes noc ochladí tak, že budou moct zasněžovat, ale další vývoj si vzhledem k oteplení odhadovat netroufají. Zájem přes svátky byl na tuto dobu průměrný až slabší.

V Hodoníně u Kunštátu bylo za den průměrně 100 lidí. „Spodní část sjezdovky máme dobře zasněženou, potřebovali bychom ještě vylepšit horní část," řekl provozovatel Josef Kšica.

Oblíbená sjezdovka pro obyvatele Brna a Blanenska v Olešnici má sněhu dostatek. „V noci dělalo počasí psí kusy, ráno nám tu začalo chumelit, což podmínky trochu vylepší. Teplota by měla jít ještě dolů, takže chceme přisněžit," řekl provozovatel Jiří Kotlán.

Podle něj jsou podmínky vzhledem k současnému počasí výborné. I přes to mnozí lidé volají a jsou na vážkách, jestli přijet. „Stále hodně lidí nesleduje internet, nedívá se na facebook. Snažíme se i v rádiích lidem říct, že máme dobré podmínky a jsme v provozu. Vysvětlujeme, že technický sníh se chová jinak a že nezáleží na tom, jestli je sníh i v okolí. Ale přesto psychologicky hrozně působí, když nasněží. Stačí tři centimetry a máme tu narváno," uvedl Kotlán.

Sněžit dnes ráno začalo i ve Filipově na Hodonínsku v Bílých Karpatech. Leží zde od deseti do 40 centimetrů sněhu, což je zhruba stejné jako v dalších jihomoravských střediscích. Umělý sníh se podařilo nastříkat i v Němčičkách na Břeclavsku. Sahá zhruba do čtyř pětin svahu, v horní části se jezdí po umělém povrchu.

V provozu je i Ski areál Stupava na Uherskohradišťsku, zhruba 55 kilometrů od Brna. Na sjezdovkách je mezi 30 a 40 centimetry technického sněhu. Areál je v provozu denně od 8:30 - 20:30 hodin, v pátek do 21 hodin.


 

Autoři | Foto Ski Olešnice, Ski Němčičky, Ski Stupava | Zdroj s využitím ČTK

Štítky Stupava, lyžařské středisko, Morava, Hodonín, Jihomoravský kraj, sjezdovka, Brno, umělý sníh, Kunštát, okres Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžování na jihu Moravy: v provozu jsou čtyři střediska v kraji, zajezdíte si i na Stupavě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.