Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lyžařská střediska na jižní Moravě už jsou v plném provozu. Lyžovat se bude i na Štědrý den

V Jihomoravském kraji se v následujících dnech rozjedou další lyžařské vleky, a to ve Filipově údolí na Hodonínsku a v Hodoníně u Kunštátu na Blanensku. V provozu už je i ski areál Stupava na Uherskohradišťsku. Na sněhu se začne lyžovat i v Němčičkách na Břeclavsku, kde mohli zatím lyžaři využívat umělý povrch. Na svazích leží až 40 centimetrů technického sněhu, lyžovat se bude většinou i na Štědrý den.

Na svahu v areálu v Hodoníně u Kunštátu leží asi 30 až 40 centimetrů sněhu. Vlek se v nové sezoně poprvé rozjede v pátek ve 14:00. „Poctivě jsme zasněžovali, šlo to ale pomalu. Jsme rádi, že to spouštíme do Vánoc," řekl za provozovatele Josef Kšica. V další dny si zájemci budou moci přijít zalyžovat od 08:00 do 20:00, výjimkou je Štědrý den, kdy bude otevřeno do 15:00.

V sobotu se bude poprvé lyžovat ve Filipově údolí, jak řekl Lubomír Žák z tamního areálu. Na svahu leží asi 30 centimetrů sněhu. Otevřeno bude každý den od 09:00 do 20:00, na Štědrý den do 13:00.

V Němčičkách se lyžuje od začátku prosince na umělém povrchu, svah využívají především školy. V pátek se areál naplno otevře pro veřejnost a začne se lyžovat i na sněhu. „Zasněžování šlo pomalu, mám tu velké teplotní rozdíly. Ale na svahu už leží asi 30 centimetrů sněhu," uvedl Jaroslav Stávek z areálu. Začíná se ve 13:00. Následující dny je otevírací doba od 09:00 do 19:00. Výjimkou je Štědrý den, kdy bude zavřeno.

V Olešnici na Blanensku se na technickém sněhu lyžuje od poloviny prosince. „Na svahu máme vrstvu sněhu už asi 40 centimetrů silnou. Dosněžujeme i další části svahu, abychom mohli spustit ostatní vleky," uvedl správce areálu Jiří Kotlán. O víkendu by tak měly v areálu fungovat všechny čtyři vleky, včetně dvou dětských. Otevřeno je od 08:00 do 21:00, na Štědrý den do 14:00.

V provozu je i Ski areál Stúpava na Uherskohradišťsku zhruba 55 kilometrů od Brna. Na sjezdovkách je mezi 25 a 65 centimetry technického sněhu. Areál je v provozu denně od 8:30 - 20:30 hodin, v pátek do 21 hodin.

Foto Ski Stupava | Zdroj ČTK

Štítky Štědrý den, Jihomoravský kraj, lyžařské středisko, svah, umělý sníh, Hodonín, okres Blansko, okres Uherské Hradiště, Kunštát, Němčičky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařská střediska na jižní Moravě už jsou v plném provozu. Lyžovat se bude i na Štědrý den  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.