Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Strážníci vrátili srdeční masáží muže zpátky mezi živé. Poté zjistili, že měl žloutenku typu C

Zachránili život, ten jejich se však může nemálo zkomplikovat. Brněnští strážníci v noci na pátek víc než půl hodinu oživovali muže. Když se jim to spolu se zdravotníky podařilo, přišla z nemocnice zpráva, že byl muž nakažený velmi nebezpečnou nemocí - žloutenkou typu C.

Přibližně půl hodiny bojovali strážníci a zdravotníci o život osmatřicetiletého muže, jehož několik kolemjdoucích vidělo v noci na pátek zkolabovat v parku pod Petrovem. Svědci nezávisle na sobě přivolané hlídce městské policie potvrdili, že muž začal krvácet z úst, stihl jen říct, že mu praskl vřed, a sesul se k zemi.

Vzhledem k tomu, že nedýchal, začali mu strážníci poskytovat srdeční masáž, zatímco přivolaní záchranáři připravovali defibrilátor a další vybavení. Potom spolu několik desítek minut muže oživovali, až se jim skutečně podařilo obnovit jeho základní životní funkce. Pacienta hned nato odvezla sanitka.

Zpětně se však strážníci od zdravotnického personálu dozvěděli, že muž je nakažený žloutenkou typu C. „Při záchraně pacientova života přišli strážníci i navzdory použití ochranných pomůcek opakovaně do styku s jeho krví, a tak je kromě výměny části výstroje čeká i lékařské vyšetření," uzavřel mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Autoři | Foto ilustrační foto, Dominik Svoboda | Zdroj MP Brno

Štítky hepatitida C, zdravotnický pracovník, Brněnský Petrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci vrátili srdeční masáží muže zpátky mezi živé. Poté zjistili, že měl žloutenku typu C  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.