Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brno má svou vlastní sociální síť. ŽijuvBrně.cz nabídne živou platformu pro online život Brňáků

Brno je v mnoha ohledech unikátní svět sám o sobě. Nově však Brňáky nespojuje jen krásné místo k životu, jazyk, sportovní kluby a náležitý brněnský patriotismus, nově se obyvatelé moravské metropole mohou potkávat virtuálně na vlastní sociální síti. Internetová stránka ŽijuvBrně.cz je v mnohém podobná nejmocnějšímu sociálnímu nástroji dneška - Facebooku. Oproti němu však nabízí mnoho výhod, které jednoduše a bezplatně spojí lidi z jednoho města.

„Základní myšlenkou je propojit lidi a dostatečně je informovat o dění v Brně a jeho okolí," říká zakladatel sítě ŽijuvBrně.cz Radek Laštovička. „Základním pravidlem na Facebooku a dalších sociálních sítích je, že pokud se příspěvek nepropaguje, tak se k člověku snadno záměrně nedostane - například Facebook ho potlačí právě proto, aby houživatel za peníze propagoval," vysvětluje Laštovička. V případě ŽijuvBrně je vše zdarma a díky jednotlivým  veřejným sekcím také velmi dobře viditelné.

Skvělý nsátroj pro jednotlivce, firmy, instituce i sportovní kluby

Celý projekt je postaven na myšlence katalogizování příspěvků. V praxi to znamená, že články, zprávy, sdělení a aktuality jdou všechny najít v sekci Brno Aktuálně. Pozvánky na akce (koncerty, přednášky, sportovní akce, představení, akce pro děti, atd. ) a slevové aktivity firem naleznete najít v sekci Události. Další ze sekcí je Inzerce, která nabídne jak možnou prodávat, tak shánět zboží - od pronájmu bytů, přes prodeje použitých věcí po nabídku služeb. ŽijuvBrně.cz ocení také všichni, kteří hledají svého životního partnera. Součástí hlavních sekcí je totiž i Seznamka.

Všechny vlastnosti standardní sociální sítě 

Rozhraní ŽijuvBrně mimo jiné nabízí všechny základní možnosti, na které je člověk zvyklý ze světových sociálních sítí. Založí si svůj profil (pokud má Facebookový profil, stačí pouze pár kliknutí a systém si informace z Facebooku importuje sám), přidá přátele, olajkuje stránky, napíšu přátelům skrze chat.

Jak člověk využije novou sociální síť, je už jen na něm. Vždy by ale měl pamatovat na dobré vychování, etiku a platné zákony. „Jestli chce člověk propagovat nějakou myšlenku, najít nové kamarády, prodat nějakou věc, nabídnout svou službu, upozornit na nějaký nešvar nebo vytroubit do světa nějaké sdělení či zprávu, to už je jeho volba - může cokoliv! Měl by se však vyhnout vulgarismům. Za sebe radím - pokud chce ostřejší slovník, ať použije Hantec, neb je to kouzelné dědictví!" dodává Laštovička.


Co všechno nabízí ŽijuvBrně.cz?

Aktuálně (prostor pro názory, články, aktuality a sdělení)

Události (pozvánky na akce, události, kulturní akce, možnosti firem zveřejnit slevové akce)

Seznamka (hledání partnerů a kamarádů s možnosti rozdávání sympatií - vstup podmíněn vyplněním zájmů - koníčků a vložením 3 fotografií)

Inzerce - klacický internetový bazar

Skupiny - klasické diskuzní skupiny (veřejné i uzavřené) s možností získání role adminstrátorů

Stránky - slouží k propagaci firem nebo organizací


Jak na to? 

Stačí pouze kliknout na tento odkaz a poté vyplnit registrační formulář (nebo se přihlásit skrze Facebook). Uvidíme se na ZijuvBrne.cz!

Štítky Žiju v Brně, sociální síť, Brno, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno má svou vlastní sociální síť. ŽijuvBrně.cz nabídne živou platformu pro online život Brňáků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.