Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Pezidentská debata, Iné Kafe, Mňága a Žďorp, Scala Film Market a Poletíme?

Nechci vám číst myšlenky, ale vsadila bych se, že většině z vás proběhne hlavou myšlenka „co mu mám koupit?“. Filmové nadšence tento týden vyřešíte raz dva. Ale není vždy třeba dávat hmotné dárky, které občas obdarovaný ani nevyužije a stane se z nich zbytečný odpad. Co takhle radši lístky na nějakou akci? Společně strávený čas je občas tím nejlepším dárkem.

Život bez odpadu? Přijde vám to jako sci-fi? Michaela Gajdošová, bloggerka Czech Zero Waste, vás vyvede z omylu v úterý 12. prosince na drese Hvězdová 10, kde sídlí Hnutí Brontosaurus. Michaela žije už více jak dva roky skoro bez odpadu a ráda s vámi podělí o tipy, jak začít i proč.

Co čekat od vánočního dvojkoncertu brněnské kapely POLETÍME? Banjo punk future jazz kántry v turbošansonovém duchu a po třetí písničce zjistíte, že je milujete celý život. Vážně, však se to stavte ověřit v úterý 12. nebo ve středu 13. prosince na Flédu. Poletíme? kladou důraz na vtipné, poetické a současně přímočaré texty. Odlehčenou formou vypráví o složitých nebo smutných věcech, přesto dýchají barevnou a veselou náladou plnou svižné rytmiky.

Volba prezidenta už je za rohem. Máte jasno, koho budete volit a chcete se ujistit, že jste se rozhodli správně nebo stále tápete? Pomoci by vám mohla debata prezidentských kandidátů, která bude ve středu 13. prosince na Právnické fakultě Masarykovy univerzity.

Ve středu 13. prosince vystoupí v Sono Centru kapela Mňága a Žďorp k výročí 30let existence kapely. Hosty budou Nikola Mucha, Petr Váša, Milan Nytra, Fanda Holý a Milan Cimfe. Na koncertě bude mimo jiné i křest zpěvníku, letošního alba Třínohý pes a alba Made in Valmez, které vychází v reedici na vinylu.

Pro všechny milovníky kina Scala, filmu či filmového materiálu se ve středu 13. prosince uskuteční v pořadí již třetí Scala Film Market. Tentokrát je kromě filmu a jeho "duchovna" zaměřený i na jeho fyzickou stránku – na filmový materiál a je připravený i workshop polaroidové fotografie. Ideální místo, kde můžete pořídit dárek pro sebe nebo pro blízké, kteří jsou fanoušky filmu.

Iné kafe se vrací na pódia! Punk-rocková legenda přiveze do Sono Centra svoje největší hity! Tak si zapište do kalendáře datum pátek 15. prosince a dejte si pozor, ať vám neutečou vstupenky.

 

Autoři | Foto Pavel Gabzdyl, Neuvěřitelné Brno

Štítky Tipy na týden, kultura, koncerty, Poletíme?, Mňága a Žďorp, odpad, hudební skupina, film, Hnutí Brontosaurus, Petr Váša, Nikola Muchová, Milan Nytra, Milan Cimfe, Právnická fakulta Masarykovy univerzity, Scala

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Pezidentská debata, Iné Kafe, Mňága a Žďorp, Scala Film Market a Poletíme?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.