Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Břeclavi hořely během dne dva byty, šest lidí skončilo v péči záchranářů

Hasiči ve čtvrtek ráno bojovali s plameny ve dvou bytech v Břeclavi. První požár vypukl ráno před sedmou hodinou v ulici Na Valtické a druhý odpoledne po půl třetí na ulici Slovácká. Hasiči evakuovali několik desítek lidí a škoda bude přesahovat tři milióny korun. Šest lidí vyžadovalo lékařskou péči, protože se nadýchali kouře.

Krátce po tři čtvrtě na sedm ráno vyjeli k prvnímu požáru břeclavští profesionální hasiči společně s dobrovolnými hasiči z Poštorné a Lednice. Plameny dostali pod kontrolu za necelých patnáct minut a dohašování jim zabralo dalších dvacet minut. U požáru bylo z domu evakuováno 30 obyvatel. Po odvětrání budovy ukončili zásah po osmé hodině. Příčina vzniku požáru je v šetření a předběžná škoda byla vyčíslena na 500 tisíc korun. 

Tři jednotky hasičů z Břeclavi pak zasahovaly po půl třetí u požáru bytu na ulici Slovácká. Ve třetím patře hořel byt v prostoru kuchyně. Hasiči evakuovali deset obyvatel domu. Šest lidí se nadýchalo kouře, proto na místo povolali záchranáře. Před patnáctou hodinou měli plameny pod kontrolou. Po dohašení drobných ohnisek a kontrole dalších bytů zlikvidovali požár před půl pátou odpoledne. Příčina vzniku požáru je v šetření a vyšetřovatel předběžně vyčíslil škodu na tři milióny korun.

Foto ilustrační foto, HZS JMK | Zdroj HZS JMK

Štítky požár, byty, hasiči, Břeclav, Lednice, Poštorná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Břeclavi hořely během dne dva byty, šest lidí skončilo v péči záchranářů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.