Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Dva muži ukradli z brněnského hotelu státní vlajku proto, že jsou hrdí vlastenci

Vzali jsme ji, protože jsme vlastenci. Takové bylo vysvětlení dvou mladíků, proč z hotelu v centru Brna ukradli vlajku České republiky a Evropské unie.

Správné tušení měla mladá žena, která uviděla krátce po druhé hodině ráno uprostřed města dva muže s velkými vlajkami České republiky a Evropské unie. Žena si domyslela, že nejspíš nebudou jejich a zavolala strážníky.

Dvojici, která se prý od České ulice vydala směrem k Veveří, vypátrali strážníci dvě minuty po oznámení. Mladíci ve věku 27 a 24 let odcizení dvou vlajek nezapírali a přiznali, že si je vzali u recepce v nedalekém hotelu. Ukradli je prý proto, že jsou hrdí vlastenci a vlajky se jim navíc líbí.

V doprovodu hlídky je ovšem museli odnést zpět a vrátit personálu. Vedení hotelu odhadlo škodu na tisíc korun a každý z mladíků nakonec dostal od strážníků pokutu v této výši za majetkový přestupek. „Strážníci je upozornili, že pokuta uložená na místě může být i desetinásobná a ve správním řízení dosahuje až padesáti tisíc korun. Mladíci působili mírně podnapile, ale nebyli v takovém stavu, aby hlídka přistoupila k dechové zkoušce," uzavřel mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Foto MP Brno | Zdroj MP Brno

Štítky česká vlajka, vlastenci, zloději, krádež, hotel, Evropská unie, Česko, Brno, Veveří

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Dva muži ukradli z brněnského hotelu státní vlajku proto, že jsou hrdí vlastenci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.