Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Bruslařská sezóna v Brně a okolí se blíží! Kde všude se můžete sklouznout?

Bruslařská sezóna je tu! Přichází čas vytáhnout ze sklepa brusle, hokejky a puk, pořádně teplou čepici a menší polštář pod zadek. V Brně si v zimě zajezdíte na řadě míst. Na kterých kluzištích už si však sklouznete už v příštích dnech a týdnech?

Letošní horkou (či spíš ledovou) novinkou je bezesporu velk kluziště přímo pod nohama Joštovy jezdecké sochy. Pokud půjde vše, jak má, první bruslař se na Moravském náměstí sklouzne 6. prosince v 16:00. Vedle kluziště bude k dispozici i občerstvení a půjčovna bruslí.

U nákupního centra Olympia v Modřicích u Brna se bruslí už od půlky listopadu, stejně jako na kluzišti u modřického velkoobchodu Decathlon.

Oblíbenou destinací posledních let je kluziště na místě bývalého legendárního stadionu Za Lužánkami, kde brněnští hokejisté vyhráli deset mistrovských titulů. Na plácku za Lužánkami se začne bruslit už zítra, tedy v pátek 1. 12.

Páteční odpoledne bude znamenat zelenou také pro všechny, kteří se rozhodnou sklouznout na kluzišti ve Vodově ulici. Své brány ledová plocha otevře 1. prosince v 15 hodin.

Začátkem prosince se také otevře kluziště v brněnské Líšni a v Černovicích. Od poloviny prosince se budeme moct těšit na sklouznutí na ledě v Ořešíně a Řícmanicích u Brna.

Oblíbenou destinací je také Kraví hora. Místní kluziště se však otevřou nejdříve až v půlce prosince.

Znojmo se pochlubí největším kluzištěm v Česku

Zabruslí si lidé i ve Znojmě, kde se kluziště s umělým povrchem otevře pro veřejnost 3. prosince. Město se přitom chlubí největším kluzištem v republice. Jeho plochu o velikosti 30 krát 15 metrů město připravuje na Horním náměstí, ze kterého se hlavní program adventu přesouvá na větší Masarykovo náměstí.

Autoři | Foto Martin Šeda | Zdroj Verejne-brusleni.info, ČTK

Štítky HC Kometa Brno, Orli Znojmo, Decathlon, advent, Moravské náměstí, Modřice, Česko, Fotbalový stadion Za Lužánkami

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bruslařská sezóna v Brně a okolí se blíží! Kde všude se můžete sklouznout?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.