Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Brno za dvě stě milionů zrekonstruuje Zábrdovickou ulici. Opravy se dočká i most přes Svitavu

Až 200 milionů korun bude stát rekonstrukce Zábrdovické ulice v Brně, kterou město plánuje v příštím roce. Dotkne se úseku od křižovatky s ulicí Cejl po Vojenskou nemocnici. Stavba zahrnuje práce na vodovodu a kanalizaci, která je v havarijním stavu, ale i na mostě přes řeku Svitavu. Odhluční se i tramvajová trať.

Radní schválili podmínky výběrového řízení na firmu, která práce provede. „Kanalizace je v havarijním stavu. Havarijní stav vykazuje i most přes řeku Svitavu, který také zrekonstruujeme," uvedl primátorův náměstek Richard Mrázek (ANO

Práce se budou týkat i trolejového vedení, vodovodu, teplárny vymění parovod za horkovod, odhluční se tramvajová trať a vybudují se bariérové zastávky u Vojenské nemocnice. Práce by měly začít v příštím roce, nyní se jedná o termínu jejich zahájení. Potrvají 15 měsíců.

Součástí výměny parovodů za horkovody je přepojení odběratelů z páry na horkou vodu. Zahrnuje to například Vojenskou nemocnici. Teplárny také opraví potrubní lávku, která bude nově sloužit chodcům a cyklistům. Umožní to rozšířit vozovku na mostě přes Svitavu.

Štítky Brno, Svitava, vojenská nemocnice, Cejl, Richard Mrázek, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno za dvě stě milionů zrekonstruuje Zábrdovickou ulici. Opravy se dočká i most přes Svitavu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.