Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Archeopark Pavlov získal ocenění za nejlepší stavbu z betonu na světě

Otevřen byl teprve minulý rok a od té doby sbírá jedno ocenění za druhým. Netradiční muzeum věnované kultuře lovců mamutů v Pavlově na Břeclavsku bylo minulý týden v Mexiku vyhlášeno za nejlepší světovou stavbu z betonu. Porotci soutěže celosvětové Cemex Building Award vyzvedli neobvyklé konstrukční řešení a originální kombinaci betonu, dřeva a skla.

„Ukazuje se, že archeopark není výjimečnou stavbou jen v českém a středoevropském prostoru, ale celosvětově. Konkurence přitom byla veliká. Soutěže se účastnily projekty z celkem 17 zemí včetně USA, Mexika, Francie, Německa nebo třeba Spojených arabských emirátů,“ uvedl pro server iDnes.cz Petr Kubín, ředitel Regionálního muzea v Mikulově, které spravuje i Archeopark Pavlov.

Archeopark věnovaný kultuře lovců mamutů otevřel své prostory veřejnosti poprvé loni v květnu minulého roku. Za rok a půl existcence získal Archeopark titul Stavba roku 2016, Stavba Jihomoravského kraje a úspěl také v soutěži Iconic Awards 2017 v Mnichově.

Stavbu, která je v základu tvořena především pohledovým betonem, navrhla architektonická kancelář radko Květ. Archeopark vznikal za finanční podpory Regionálního operačního programu Jihovýchod částkou a Jihomoravského kraje.

Foto Cemex, Stavba JMK | Zdroj iDnes.cz

Štítky beton, Archeopark Pavlov, soutěž, Mexiko, okres Břeclav, Pavlov, Petr Kubín, USA, Francie, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Archeopark Pavlov získal ocenění za nejlepší stavbu z betonu na světě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.