Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Cestovatelská přednáška, Katarzia, Vypsaná fiXa, Zrní, Mydy Rabycad a Rybičky 48

Přijde to jen mě nebo Brno poslední týdny začíná neskutečně žít? Nebo jsem ještě hlavou v letní okurkové sezóně abych si nemusela připouštět blížící se Vánoce? I když teda davy lidí na trzích rozhodně přehlédnout nejde. Tento týden nás opět čeká neskutečná dávka koncertů, tak doufám, že vás nečeká stejné dilema při rozhodování jako mě.

Cestovatelský stand-up plný komických historek, u kterých se věci zrovna dvakrát nepovedly – přesně taková je přednáška Průšvihy při cestování. Bude to o napětí, smíchu, slzách, neuvěřitelných koncích, ponaučení a závěrem o velké chuti vycestovat. Jak i po sebevětších cestovatelských průšvizích mít chuť to opět zopakovat? Proč záleží na posledním momentu dovolené? Jaké krušné chvíle zažila Bára Pečeňová při cestování a jak z nich vybruslila? To se dozvíte v pondělí 27. listopadu v Café Práh.

Zrní vyráží na turné k nové desce Jiskřící a v úterý 28. listopadu to vezmou přes Flédu. A co je vlastně to Zrní zač? Zrní je hra. Zrní je pohyb. Zrní je kapela, od které můžete čekat charakteristický sound a k dokonalosti dovedenou kombinaci elektroniky a písničkářské poetiky. 

Návštěvy Vypsané Fixy jsou již profláklé po brněnských klubech, tak není divu, že už jim je většina malých. A tak v úterý 28. listopadu přivezou svou novou desku do Sono centra. A nebojte, dojde i staré pecky.

O slovenské písničkářce Katarzii se pochvalně vyjadřují nejedny média, my ji také nemůžeme opomenout. Obzvlášť proto, že ve čtvrtek 30. listopadu bude mít koncert v Kabinetu Múz. Je otázkou, jestli Katarzia zpívá pro svou generaci nebo o své generaci, ale jisté je, že její podmanivý hlas vám zůstane dlouho v hlavě.

Mydy Rabycad – to je třpytivý elektropop s řadou odkazů na retro styly. Nadčasová taneční muzika s výrazným stylingem a dokonalým zvukem vycházející z jazzového backgroundu muzikantů a jejich náklonnosti k současné elektronice. Jejich blyštivou show k novému albu M.Y.D.Y. si můžete užít ve čtvrtek 30. listopadu na Flédě.

Čeští pop-punkeři Rybičky 48 slaví 15 let své existence a oslavy pojímají ve velkém stylu. Turné tematizují jako oslavu osudových milníků lidstva, k nimž došlo za posledních 115 let a v tomto duchu plánují i doprovodnou vizuální show. Společně s nimi se v pátek 1. prosince na pódiu brněnské Radosti objeví Zoči Voči.

Dvacátý ročník Festivalu francouzského filmu přiveze do Brna jako každý rok řadu projekcí včetně krátkých filmů, diváckých hitů i výběru české kritiky. Projekce budou na různých místech až do středy 29. listopadu.

První prosincová sobota, 2.12., bude patřit moravským vinařům a jejich vínům. Festival Víno z blízka je opět přivede do Brna, tentokrát rovnou do prostor monumentálního hradu Špilberk. V jedné vstupence se vám otevře celý hrad i vinařská oblast Morava – čeká vás degustace 150 vzorků vín od 16 vybraných moravských vinařů, kteří reprezentují všechny čtyři vinařské podoblasti Moravy.

A už nás čekají i vánoční koncerty. O víkendu se v Brně objeví kapela Jelen, a dokonce i s hosty jako je Kateřina Marie Tichá, Debbi či Her Orchestra. Kvůli velkému zájmu vystoupí v Sono centru 3. i 4. prosince,

Autoři | Foto MMB

Štítky Tipy na týden, kultura, koncerty, obilniny, Rybičky 48, Brno, Vypsaná fiXa, přednáška, Vánoce, koncert, Kateřina Marie Tichá, Morava, Kabinet múz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Cestovatelská přednáška, Katarzia, Vypsaná fiXa, Zrní, Mydy Rabycad a Rybičky 48  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.