Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policisté zachránili život sebevrahovi. Sestřelili ho taserem

Dramatické chvíle zažili hodonínští policisté společně s mužem, který si rozhodl sáhnout na život. Sedmačtyřicetiletého nešťastníka propustili z práce, navíc se měl vystěhovat z bytu. Muž si pod tíhou okolností vzal nůž, přiložil si ho ke krku a začal vyhrožovat sebevraždou.

K bytovému domu v Hodoníně vyjela bezprostředně po oznámení policejní hlídka a vstoupila do bytu, kde se muž nacházel. Ten byl velmi rozrušen, u krku si držel špičku nože a vyhrožoval, že si ublíží. Policisté s ním začali komunikovat a odrazovat jej od sebevražedných úmyslů.

Po několika desítkách minut vyjednávání se podařilo jej přimět, aby ustoupil od otevřených balkonových dveří a nemohl tak vyskočit z balkonu. Pořád však intenzivně naznačoval, že se chce bodnout do krku. „V jednom okamžiku, kdy se podařilo odvést jeho pozornost, jeden ze zasahujících policistů rychle použil novinku ve výstroji prvosledových hlídek – TASER," popsal policejní mluvčí Petr Zámečník. 

Po úspěšném zásahu a znehybnění elektrickým výbojem mu policisté sebrali nůž a kvůli bezpečnosti nasadili na ruce pouta. Následně muže předali do péče přivolaných záchranářů. „Přítomný lékař mu poskytl lékařskou pomoc a následně rozhodl o jeho převozu na psychiatrii," uzavřel Zámečník.

 

Autoři | Foto Armyweb.cz | Zdroj PČR

Štítky Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté zachránili život sebevrahovi. Sestřelili ho taserem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.