Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Brno navrhuje na příští rok rozpočet se schodkem přes dvě a tři čtvrtě miliardy

Návrh rozpočtu Brna na rok 2018 počítá s příjmy 11,8 miliardy a výdaji 14,6 miliardy korun. Schodek 2,8 miliardy pokryje například přebytek z let minulých nebo evropské dotace. Rozpočet bude schvalovat 12. prosince zastupitelstvo.

Návrh rozpočtu dnes projednali radní, kteří ho doporučují schválit zastupitelstvu. „Vzrostly o půl miliardy provozní výdaje. Zásadní položkou je asi 200 milionů kompenzace Dopravnímu podniku města Brna na zajišťování spojů, ale i dvousetmilionové navýšení transferů městským částem," uvedl primátorův náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL).

Podle něj zvýšení provozních výdajů umožní pokrýt dopady legislativních změn v odměňování zaměstnanců magistrátu, městské policie a příspěvkových organizací. Primátor Brna Petr Vokřál (ANO) už dříve ČTK řekl, že město sice dostane o stovky milionů navíc z rozpočtového určení daní, ale na města přechází ze strany státu stále větší zátěž kvůli úpravám mezd nebo legislativním změnám. Vokřál doplnil, že není proti zvyšování mezd, ale měl by se na nich podílet i stát.

Zastupitelstvo Brna loni v prosinci schválilo rozpočet města na letošní rok s příjmy 10,3 a výdaji 11,8 miliardy korun, přičemž schodek hodlalo město pokrýt z vlastních zdrojů.
 

Foto Petr Olša | Zdroj ČTK

Štítky Brno, rozpočet, schodek, Petr Vokřál, Petr Hladík, KDU-ČSL, Dopravní podnik města Brna, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno navrhuje na příští rok rozpočet se schodkem přes dvě a tři čtvrtě miliardy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.