Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: V Brně zaparkoval unikátní protidrogový vlak

Protidrogový vlak REVOLUTION TRAIN poprvé zastavil v Brně. Unikátní vzdělávací nástroj, který varuje před riziky drog, má skvělé hodnocení od dětí, rodin, pedagogů a expertů z ČR i z Německa. Speciálně vybavená stříbrná vlaková souprava, interaktivní projekt zacílený na lidské smysly a také funkční protidrogová prevence. REVOLUTION TRAIN, který má aktuálně za sebou úspěšnou tour v Durynsku a Bavorsku, kde ho ocenil i německý ministr vnitra. Po německých městech se teď vrací zpátky do ČR.

V interiéru protidrogového vlaku návštěvníci prochází 5D projekcí, která ukazuje hrozby závislostí a vede návštěvníky k přemýšlení o hodnotě lidského zdraví. Jedinečným zážitkem je prohlídka nejen pro děti, ale i pro celé rodiny.

Vlakový program absolvovalo už přes 50 000 lidí. Více než 90 % z nich jej doporučuje jako nejlepší možnou formu prevence. REVOLUTION TRAIN má podporu německých i českých ministrů, zástupců krajů i měst. Vedle ČR a Německa se osvědčil také na Slovensku a navštívily jej také děti z Polska.

Celkem už se vlak objevil na více než 50 nádražích. Kdekoliv zastavil, představitelé měst si akci stejně jako děti a pedagogové pochvalovali. „Všem doporučuji, aby si vlakovou soupravu, kde jednotlivé vagony simulují různá prostředí, prošli a opravdu prožili,“ hodnotil například náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Jiří Navrátil.

V Brně je REVOLUTION TRAIN k navštívení od dneška a (s výjimkou neděle) se zdrží do pondělka 20. 11. Dopoledne jej budou navštěvovat žáci místních objednaných škol, od 15:30 do 18:20, kdy začíná poslední prohlídka, se můžou přijít podívat rodiny a širší veřejnost.

V pátek a v sobotu bude pro veřejnost otevřeno od 10:00 do 18:00. Vstupné je 150 korun. V nedalekém Rockpointu si můžete vyzvednout slevový kupon a mít vstupné levnější. Pro návštěvu je ideální se předem objednat. Více informací naleznete na webových stránkách projektu.

Autoři | Foto Revolution Train

Štítky Brno, Česko, Německo, rodina, Bavorsko, Durynsko, Jiří Navrátil, Polsko, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: V Brně zaparkoval unikátní protidrogový vlak  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.