Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Deštníky z České znovu pomůžou potřebným. Prodávat se budou na zápase Komety

Zavěšené deštníky z brněnské České ulice znovu pomůžou potřebným. Prodávat se budou na zápase Komety, a to s podpisy místních hokejistů. Výtěžek bude věnován lidem bez domova. Za aktivitou stojí, stejně jako loni, Nadace DRFG a Diecézní charita Brno.

Po sto šesti dnech se deštníky v italských národních barvách stěhují z České ulice. Tentokrát do hokejové DRFG Areny, kde si je zájemci pod tribunami A a B mohou koupit při zápase mezi domácí Kometou a Pardubicemi, který se uskuteční 15. listopadu. Brněnští hokejisté podpořili tento dobročinný projekt podepsáním deštníků. Za jeden zájemci zaplatí tři sta korun. „Výtěžek předáme Dennímu centru pro lidi bez domova, jehož součástí je i azylový dům a noclehárna. Chápeme tyto deštníky jako symbolické přístřeší, které pomůže potřebným lidem k opravdové střeše nad hlavou,“ řekl ředitel Diecézní charity Brno Oldřich Haičman.

Instalaci deštníků v České připravila již podruhé Nadace DRFG. Loňská i letošní expozice měly kromě oživení a zkrášlení veřejného prostoru za cíl upozornit na Brno jako na místo setkávání. Letos deštníky díky svému barevnému provedení poukazovaly i na upevňování přátelských vztahů mezi Moravou a Itálií. „Poslední dobou můžeme v Brně sledovat navazování užší česko-italské spolupráce. Vznikají zde italské projekty, letos byl dokonce v Brně otevřen italský konzulát. Právě honorární konzulát Itálie spolu s Novou Mosilanou, Regionální hospodářskou komorou Brno a platformou Živé město byly partnery expozice,“ uvedl ředitel Nadace DRFG David Macek.

Protože některé deštníky v České letos poškodil vítr, podepsali hokejisté Komety také ty z loňské instalace. Na každého zájemce by se tak mělo dostat. Na deštníky svůj podpis přidali například hokejisté Martin Dočekal, Lukáš Nahodil, Tomáš Svoboda, Alexandre Mallet nebo Michal Barinka.

Tisková zpráva

Štítky deštník, hokejista, HC Kometa Brno, Diecézní charita Brno, HC Dynamo Pardubice, Itálie, Oldřich Haičman, Hospodářská komora, Michal Barinka, DRFG Arena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Deštníky z České znovu pomůžou potřebným. Prodávat se budou na zápase Komety  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.