Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Česká televize uvede na Štědrý den pohádku Anděl Páně 2

České televize (ČT) uvede na Štědrý den nejnavštěvovanější film loňského roku Anděl Páně 2, který v kinech vidělo 1,26 milionu diváků. Stejně jako v posledních letech nabídne ČT novou pohádku. Letos to bude 25. prosince Nejlepší přítel režiséra Karla Janáka se Zdeňkem Piškulou v hlavní roli. O den později nebude chybět klasika v podobě pohádky Václava Vorlíčka Tři oříšky pro Popelku. Silvestrovským programem provede diváky Martin Dejdar.

Anděl Páně 2 získal šest nominací na Českého lva a bodoval minulý týden na filmovém festivalu pro děti a mládež ve Vilniusu, kde získal hlavní cenu.

Nová pohádka Nejlepší přítel nese podle tvůrců poselství o tom, že víra v přátelství a schopnost nezklamat sám sebe jsou silnější než úklady samotného pekla. Příběh o jednom z podřadnějších čertů, který je vyslán na svět, aby opravil díru do pekla, napsala Lucie Konášová. V hlavních rolích se vedle Piškuly objeví slovenská herečka Kristína Svarinská.

Na Štěpána uvede ČT Tři oříšky pro Popelku. „Člověk vždy očekává, že to co dělá, bude mít úspěch. Ale tenkrát jsem byl ohlasem opravdu překvapený," podotkl Vorlíček.

Mezi premiérovými filmy je mimo jiné dvoudílný koprodukční historický snímek Marie Terezie. „Je to film o panovnici, která se nás velmi dotýkala a její panování nás dost ovlivnilo. Je to taková kombinace mezi love story a politickým thrillerem. O moji postavě Františka Lotrinského se toho příliš neví, protože byl vyloučený z politické scény, a tak se vrhnul na byznys," řekl představitel Františka Štěpána Lotrinského Vojta Kotek. Kromě pohádek a filmových premiér v nabídce ČT nechybí dokumenty, náboženské pořady a koncerty.

Konec roku se na obrazovkách ČT tradičně ponese ve znamení zábavy. Hlavním silvestrovským programem, s názvem Velká plavba s Waldemarem, provede Martin Dejdar. Poctu zpěvákovi Waldemaru Matuškovi složí Eva Pilarová, Monika Absolonová, Jiří Suchý a další. Diváky čeká také speciální vydání 168 hodin, Zázraků přírody a Všechnopárty. Filmové Vánoce na ČT2 přinesou mimo jiné dokument Lucie: Příběh jedné kapely, hudební program nabídne také ČT art, která uvede mimo jiné pořady Pink Floyd - Delicate Sound of Thunder, Rolling Stones: Olé Olé Olé nebo závěrečný koncert festivalu klasické hudby BBC Proms 2016. 
 

Foto Anděl Páně 2 | Zdroj ČTK

Štítky vánoce, filmy, pořady, Česká televize, Anděl Páně, pohádka, Anděl Páně 2, Štědrý den, film, Václav Vorlíček, Martin Dejdar, Zdeněk Piškula, Tři oříšky pro Popelku, Karel Janák, František Štěpán, kino

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká televize uvede na Štědrý den pohádku Anděl Páně 2  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.