Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Bartík je svině. Budu po něm chtít pět milionů jako odškodné, prohlásil Zeman

Prezident Miloš Zeman ve čtvrtek večer v televizi Barrandov prohlásil, že brněnský radní Svatopluk Bartík (Žít Brno) je svině. Vedle omluvy po něm bude vyžadovat pět milionů korun jako odškodné. Počátkem sporu bylo Bartíkovo úterní facebookové prohlášení, že prezident má diagnostikovanou rakovinu a zbývá mu maximálně sedm měsíců života.

Je to svině, tohle se nedělá

Prezident se do brněnského radní pustil v rozhovoru pro televizi Barrandov. „Kdybych použil svého oblíbeného výrazu, že ten člověk je svině, tak mě někdo obviní z vulgarismu. Ale on je svině, protože tohle se prostě nedělá,“ prohlásil na Bartíkovu adresu prezident.

Proč pět milionů? Protože Václavka a Dášenka

Vzápětí Zeman dodal, že po radním bude vyžadovat pět milionů korun jako satisfakci.  Peníze podle něj budou vloženy do volebního fondu a pak poputují „na Klokánky“. „A víte proč zrovna pět miliónů korun? Protože tu byl jiný případ útoku – jmenovalo se to Václavka a Dášenka,“ prohlásil Zeman, čímž poukázala na soudní spor bývalého prezidenta Václava Havla, který koncem devadesátých let požadoval za svou karikaturu na billboardu pět miliónů korun. Vysoudil nakonec půl milionu.

Bartík pod vlivem negativních reakcí status stáhl

Zemanovo prohlášení přitom přišlo pouhých pár hodin poté, co Bartík své prohlášení odvolal.

„Nečekal jsem, že moje úterní informace vyvolá nejen takovou bouři, ale zejména takovou vlnu negativních emocí směřujících jak na mě, tak na prezidenta. Proto svůj pondělní post nyní deaktivuji," napsal Bartík na facebook. I přes to dle jeho slov trvá na tom, že by občané měli znát zdravotní stav hlavy státu.

Prohlášení Bartíka dostalo nečekané obrátky

Brněnský radní v úterý pořádně rozvířil vody svým prohlášením o prezidentově zdraví. Podle něj má diagnostikovanou rakovinu, o které ví nejméně tři týdny, a zbývá mu 3 až 7 měsíců života. 

 

Hradní mluvčí kontroval zhruba hodinu od Bartíkova statusu vyjádřením na twitteru. Informaci označil za odpornou lež a toho, kdo ji šíří, za lidský odpad. 

 

Ovčáček hrozil také žalobou. K té podle jeho slov ve středu přistoupil prezidentův právník. Hrad žaluje Bartíka z pomluvy a porušení ochrany osobnosti. 

Prezidentův lékař informaci razantně popřel

K Bartíkově vyjádření o Zemanově zdravotním stavu se ve středu vyjádřil prezidentův lékař Miloslav Kalaš. „Současný zdravotní stav pana prezidenta po kontrolních, klinických i laboratorních vyšetřeních v žádném případě nepotvrzuje lživé informace o jeho vážném zdravotním stavu,” uvedl Kalaš v prohlášení, které uveřejnil Hrad na webových stránkách.

Následná přestřelka

U hrozby žalobou Ovčáček neskončil. Hodinu po prvním tweetu zveřejnil další, opět namířený proti Bartíkovi. V něm mluvčí "vysvětluje vše". Oním vysvětlením má být fakt, že Bartík v minulosti pracoval s Bohuslavem Sobotkou a spoluzakládal Žít Brno.

Bartík původně trval na svém

Brněnský radní vještě ve středu večer na svých slovech trval. Podle něj tato informace koluje v politických a mediálních kuloárech už dlouho. On se však rozhodl jít s informací ven a veřejně. Prezidentovi prý smrt nepřeje, přestože ho nemá rád. Zdá se, že k tomu má nyní o další důvod navíc..

 

 

Štítky Zeman, žaloba, ovčáček, zdraví, rakovina, Bartík, radní, pět milionů, Svatopluk Bartík, Miloš Zeman, Jiří Ovčáček, Žít Brno, Barrandov, Bohuslav Sobotka, Václav Havel, Pražský hrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bartík je svině. Budu po něm chtít pět milionů jako odškodné, prohlásil Zeman  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.