Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Úspěšná série konferencí se vrací do Brna. TEDxYouth bude o mladých a (nejen) pro mladé

Po několika úspěšných ročnících konferencí TEDx a TEDxWomen se v Brně v Uměleckoprůmyslovém muzeu bude konat 11. listopadu první ročník akce TEDxYouth Brno, kde se dozvíme o tom, jaký svět by chtěli mladí lidé mít, a hlavně co pro to dělají. Tématem je Together&Apart a vystoupení tak budou reflektovat, co nás spojuje, ale také co nás činí jedinečnými. Akce se koná za podpory společností AT&T a SAP Labs Česká republika

Akce navazuje na světoznámý formát TED konferencí, jejichž cílem je hledání inspirujících příběhů a myšlenek, které stojí za to šířit. Pojďte je hledat a šířit s námi! „Téma na letošní akci jsme vybrali právě, abychom ukázali, že současný svět potřebuje jak (pro)aktivitu jednotlivců, tak i komunit dohromady,” přibližuje téma Lucie Cesarová z organizačního týmu.

V sobotu 11. listopadu se tak od deseti hodin dopoledne mohou účastníci těšit na zajímavé přednášky od zástupců všech věkových kategorií, napříč všemi obory a s rozličnými životními osudy a zkušenostmi. Ladislava Blažková bude hovořit o překonávání překážek, s nimiž má jako mluvčí Ligy vozíčkářů a sama vozíčkářka spoustu zkušeností.

Že se dá žít i bez odpadu nás přesvědčí holčičí uskupení Czech Zero Waste, které se snaží v tomto životním směru vzdělávat i ostatní. Tématu udržitelnosti se věnuje i Eva Klabalová, a to v oboru designu a obuvnictví. Svoji vlastní značku navrhuje s ohledem na životní prostředí s cílem ukázat, že obuv lze vyrábět i bez sweatshopů v Asii. S Petrem Haškem a Albertem Fikáčkem si užijeme dobrodružného cestování. To je jen krátká ukázka inspirujících přednášejících a témat, kterým se bude letošní TEDxYouth věnovat.

Kromě spousty přednášek vás čeká i mnoho dalšího. Celý den bude doprovázet napínavá hra, výborný catering uspokojí i ty nejmlsnější jazýčky a celou akci uzavře skvělá afterparty, která se uskuteční v podniku s trefným názvem Podnik.

 

Tisková zpráva | Foto TEDx

Štítky Brno, konference, AT&T, SAP SE, Česko, muzeum, Eva Klabalová, Asie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úspěšná série konferencí se vrací do Brna. TEDxYouth bude o mladých a (nejen) pro mladé  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.