Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V areálu bývalé Vlněny pomalu vzniká kancelářský komplex

V areálu bývalé brněnské textilky Vlněna pomalu vzniká komplex administrativních budov, který tam buduje zhruba za šest miliard korun developer CTP. U tří staveb je už hotový skelet, dvě, převážně pro jednoho nájemce, budou dokončené na jaře příštího roku, další patrně v létě.

Jako první chce developer zkolaudovat budovy označené jako F a G, klienti se do nich nastěhují příští rok v květnu. Zhruba 80 procent prostor už je pronajatých jedné firmě, která už v Brně působí. Kostečka zatím její jméno uvést nechtěl. Část prostor bude volná pro další klienty. Dalších 6500 metrů čtverečních kancelářských prostor nabídne třetí budova H v polovině příštího roku.

Ve všech případech jde o budovy pro administrativu, které v přízemí podpoří obchodní prostory s restauracemi, lékárnami a službami. Čtvrtá a pátá budova s označením A, B bude podle Kostečky hotová ve druhém čtvrtletí 2019 a nabídne dalších 24.000 metrů čtverečních kancelářských ploch.

CTP chce využít ekonomického boomu na trhu a stavět rychle. Zhruba 70 procent areálu chce postavit do roku 2019. Firma počítán i s jeho případným rozšířením. „Je převis poptávky nad nabídkou. Pokud ekonomika vydrží a budeme úspěšní v jednání, tak 75.000 metrů čtverečních jsme schopni postavit do roku 2019," uvedl Jiří Kostečka z vedení CTP. 

Developer v minulosti uváděl, že práce mají trvat deset až 12 let a kancelářské budovy se budou stavět podle poptávky trhu. Areál bývalé textilní továrny vznikal postupně. Původně šlo o několik menších textilních podniků, které srůstaly do jednoho komplexu známého za minulého režimu jako Vlněna. Až do roku 1941 patřila továrna židovské rodině Stiassni. Po válce podnik fungoval ve znárodněném průmyslu, výroba skončila v roce 1997 a od té doby areál chátral. Většinu budov už developer CTP letos zbořil, zbyl zejména takzvaný Bochnerův palác. O jeho budoucnosti se vedou ve firmě diskuse. Firma zvažuje rezidenční i administrativní využití. Aktuálně to podle Kostečky spíše vypadá, že z objektu bude kancelářská budova, kterou firma opraví patrně už příští rok.

Foto CTP developer | Zdroj ČTK

Štítky CTP, developer, Vlněna, Jiří Kostečka, metr čtvereční, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V areálu bývalé Vlněny pomalu vzniká kancelářský komplex  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.