Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Znojemský městský pivovar uvařil pivo s příchutí vína

Svrchně kvašené pivo s příchutí vína uvařil Znojemský městský pivovar. Raritu pojmenoval Sauvin 11, protože aroma piva připomíná vinařskou odrůdu Sauvignon blanc. Na výrobě piva se podílela také vinařská šlechtitelská stanice Ampelos a Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s. (VÚPS).

„Ampelos a VÚPS lokalizovali vinnou kvasnici, specifickou výhradně pro oblast Znojemska a jeho vinice. Jde o originální kmen vinařských kvasinek, který je patentován výzkumným ústavem pivovarským a sladařským," uvedl Čestmír Benda ze znojemského pivovaru. Pivo má podle něj silnou ovocnou chuť. Je ještě ozvláštněno chmelem, jehož aroma připomíná Sauvignon blanc.

Výzkumný ústav pivovarský a sladařský vede dlouhodobě sbírku především pivovarský kvasinek, které uchovává v tekutém dusíku při teplotě -196°C. Podle odborníků bez čisté kvasničné kultury, která zaručuje stabilní požadované vlastnosti, nelze zaručit dokonalou a vyrovnanou kvalitu piva.

Znojemský městský pivovar uvařil v prvním roce své existence 2143 hektolitrů piva. Letos chce svůj výstav zdvojnásobit. Nová firma slavnostně otevřela svůj pivovar v areálu někdejšího Hostanu v listopadu 2015. Loňský rok byl pro podnik první, kdy vařil celoročně.

Foto Pivovar Znojmo | Zdroj ČTK

Štítky pivo, Znojemský městský pivovar, víno, Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, kvasinky, výroba piva, okres Znojmo, pivovar, Hostan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Znojemský městský pivovar uvařil pivo s příchutí vína  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.