Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Inspektoři našli na jižní Moravě nelegální řeznictví. Majitele přitom už dvakrát potrestali

Inspektoři Státní veterinární správy (SVS) odhalily při kontrole řeznictví na Hodonínsku nelegální výrobnu masných výrobků. Majitele přitom za obdobný prohřešek v posledních dvou letech pokutovali pokutami v řádech desítek tisíc. Nyní mu hrozí až milionová pokuta.

V zázemí prodejny nalezli inspektoři balené neoznačené škvařené vepřové sádlo ve vaničkách, škvarky, vepřové maso naložené v solném láku, v prodejně pod chladicí vitrínou škvarkové sádlo a ve skladovací chladírně v zázemí provozovny balené neoznačené mleté hovězí maso a vepřová střeva se špejlí. Během hloubkové kontroly byla v zázemí prodejny nalezena nádoba s 15 litry krve.

Provozovatel přiznal, že naložené maso je přichystáno na výrobu v jeho prodejně a nalezené masné výrobky byly také vyrobeny v jeho nelegální provozovně. Ta přitom nebyla produktů registrována u krajské veterinární správy. Při prohledání celého objektu našli inspektoři ve dvoře dvě udírny s příslušenstvím. Přestože mu to zákon ukládá, do zbylých místností je majtel nepustil.

SVS na místě nařídila likvidaci 87 kg masných výrobků na náklady prodejce. Dále majiteli pozastavila 13 kg výrobků od dalších dodavatelů pod podmínkou, že prokáže jejich původ. Muži nyní hrozí pokuta až milion korun.

 

Autoři | Foto SVS | Zdroj SVS

Štítky Státní veterinární správa České republiky, Jihomoravský kraj, okres Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Inspektoři našli na jižní Moravě nelegální řeznictví. Majitele přitom už dvakrát potrestali  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.