Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Veteránům ve Slavkově neodzvonilo. Místo Oldtimeru bude na zámku Veteránfest

Po roční pauze, kdy se letos na zámku ve Slavkově u Brna neuskutečnil tradiční sraz veteránů Oldimer festival, se do Slavkova sjedou stará auta znovu. Zámek pro ně v tradičním červnovém termínu na rok 2018 chystá Veteránfest. Pořadatele Oldtimer festivalu už asi rok a půl hledá policie.

Do zámeckého parku třetí červnovou sobotu každoročně najížděla tisícovka historických vozů, přicházelo je obdivovat kolem 10.000 návštěvníků. Letos tomu ale bylo jinak. Akce se vůbec neuskutečnila, pořadatel ji nepřichystal. Hledá ho policie, nenastoupil do výkonu trestu. Prostory zámku si v termínu pravidelně pronajímal a kvůli značce festivalu a právům nemohl festival uspořádat nikdo jiný.

„Už jsme ale za tím vším udělali tlustou čáru. Právně je vše vyřešené a příští rok se v tradičním termínu veterány na zámek opět vrátí," uvedla ředitelka slavkovského zámku Eva Oubělická.

Novou akci Veteránfest zámek připravuje vlastními silami. „Připravujeme celý program, návštěvníci mohou čekat co nejvíce vozů v co nejširším rozsahu," uvedla ředitelka. V plánu je podle ní i soutěž vozů, ty by měli hodnotit odborníci. Nejzajímavější kousky budou návštěvníkům předvedeny zvlášť. Oproti předchozím rokům zámek chystá i program pro dětské návštěvníky.

Škody způsobené zrušením letošního festivalu jdou podle ředitelky do desetitisíců. Byly by vyšší, kdyby se započítal i ušlý zisk za pronájem. Ten ale podle Oubělické není právně nárokovatelný.

Foto Kalendář akcí - Atlas Česka | Zdroj ČTK

Štítky zámek, Slavkov u Brna, festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veteránům ve Slavkově neodzvonilo. Místo Oldtimeru bude na zámku Veteránfest  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.