Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Časté parkování zdevastovalo parčík v brněnském středu. Radnice ho oživí zelení a lavičkami

Měl krášlit veřejný prostor před bytovými domy. Namísto toho se stal plochou pro nelegální průjezd a parkování uta. Z původního parčíku, který byl v širším okolí jedním z mála volně přístupných míst s vegetací, se stalo neutěšené místo bez možnosti pobytu a odpočinku lidí. Menší parčík na nároží ulic Dřevařská – Botanická se tak dočká revitalizace. Městská část na ni uvolní 800 tisíc korun.

Po nápravě volali tamější obyvatelé již delší dobu. Upozorňovali na stále se zhoršující stav lokality, a to především vinou neukázněných řidičů, kteří vjížděním na zelenou plochu parčík stále více devastovali. Městská část se proto rozhodla navrátit místu původní účel. V této chvíli probíhá revitalizace vycházející z projektu zahradní architektky Evy Wagnerové.

„Nad navrženou studií jsme se, stejně jako v případě jiných úprav veřejných ploch, sešli s občany z okolí na veřejném projednání. Jejich podněty a připomínky pro nás byly cenné, protože vycházely z detailní znalosti tohoto místa. Proto jsme řadu z nich v projektu zohlednili,“ uvedla 3. místostarostka Jasna Flamiková.

Součástí úprav je nejen vymezení odpočinkové zelené zóny, ale také jasné vytyčení manipulační plochy před garážemi u domu Botanická 66. Projekt redukuje a upravuje pojezdovou plochu před garážemi včetně propojení s přilehlou komunikací, vzniknou zde tři regulérní parkovací stání. Určení jasných hranic pro pohyb vozidel projekt řeší soustavou terénních modelací a několika vzhlednými gabionovými zídkami. V místech, kde si lidé sami prošlapali cestu, bude vytvořena pěšina a celkový ráz městského parku podtrhnou sadové úpravy a nová lavice.

„Těší mě,že se další nevzhledný kout naší městské části podařilo poměnit v příjemné místo sloužící lidem. Zároveň jsme akceptovali i majitele vozidel, jen jsme provozu aut v tomto místě dali řád. Nově upravený parčík jistě přinese spokojenost i užitek,“ věří Jasna Flamiková. Úprava prostranství na nároží Dřevařské a Botanické skončí v listopadu 2017.

Tisková zpráva | Foto MČ Brno-střed

Štítky městská část, projekt, Jasna Flamiková, parkování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Časté parkování zdevastovalo parčík v brněnském středu. Radnice ho oživí zelení a lavičkami  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.