Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Brno se dočká nového akvaparku. Podívejte se, co všechno vodní ráj nabídne

Brňané se v příštích letech dočkají nového akvaparku. Záměr letos schválili brněnští radní, kteří vybrali i budoucí podobu akvaparku. Díky nové vizualizaci se nyní můžeme podívat i do útrob plánovaného vodního ráje. Nechybí v něm tobogány, umělé vlnobití, písečná pláž, venkovní řeka nebo koráb pirátské lodi. Předpokládané náklady se blíží k půl miliardě.

„Nový aquapark bude situován vedle současného krytého plaveckého bazénu. Při výstavbě se počítá s vybudováním parkoviště a zajištěním přístupové cesty k dalším sportovním stavbám, které by zde měly vyrůst,“ uvedl již v červenci první náměstek primátora Petr Hladík. Radní tehdy rozhodli o podobě nové atrakce. Z přihlášených návrhů vyhrála varianta se střechou ve tvaru vlny.

„Již v letošním roce probíhají v krytém bazénu za Lužánkami stavební úpravy, díky nimž vznikne nové wellness centrum. V příštím roce bude vybudován další pětadvacetimetrový bazén. Po jeho realizaci chceme pokračovat výstavbou aquaparku. Rádi bychom tak podpořili rozvoj plaveckého sportu a modernizovat celý areál,“ dodal Hladík.

Odhadované náklady jsou půl miliardy

Akvapark by se tedy mohl začít stavět v roce 2019. Práce se pak protáhnou do dalšího roku. Server iDnes o tom informovala Michaela Radimská, mluvčí městské společnosti Starez-sport, jenž má na starosti brněnská sportoviště.Náklady by se podle prvotních odhadů měly pohybovat okolo půl miliardy korun.

Autoři | Foto Vizualizace - MMB | Zdroj iDnes.cz, MMB

Štítky Lužánky, akvapark, bazén, vizualizace, aquapark, Brno, Petr Hladík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Brno se dočká nového akvaparku. Podívejte se, co všechno vodní ráj nabídne  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.