Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Unikátní video ukazuje záchranu transport lékaře a zraněného do vrtulníku

Padající strom v pondělí vážně zranil lesního dělníka poblíž Babic u Rosic. Zraněného z lesa vyzvedl v nosítkách vrtulník s palubním jeřábem. Poté hned letěli do nemocnice. Na palubu vrtulníku dostali jak zraněného, tak lékaře. Celý zásah natočila kamera na hasičově výstroji.

„Po půl druhé odpoledne zasahovali profesionální hasiči z Rosic společně se záchrannou službou a policisty v katastru obce Babice u Rosic. V lese spadl na muže strom," uvedl mluvčí strážníků Jan Dvořák. Hasiči poskytli zraněnému první pomoc a po příjezdu záchranářů jej předali do jejich péče. Zraněného dělníka nemuseli vyprošťovat.

 

Protože nebyl podle Dvořáka možný transport do nemocnice vrtulníkem letecké záchranné služby, na místo vyrazil druhý vrtulník. Letečtí záchranáři od hasičů vyzvedli muže v nosítkách na palubu policejního vrtulníku pomocí jeřábu. Na palubu rovněž vyzvedli i lékaře. „Po patnácté hodině předali zraněného dělníka personálu fakultní nemocnice v Brně-Bohunicích," doplnil mluvčí.

Štítky lékař, nemocnice, dělník, Rosice, Jan Dvořák, Babice u Rosic, Brno-Bohunice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Unikátní video ukazuje záchranu transport lékaře a zraněného do vrtulníku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.