Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihomoravští hygienici rozdali přes léto osmnáct pokut stánkům, čtyři uzavřeli úplně

Hygienici v Jihomoravském kraji rozdali při letních kontrolách stravovacích služeb ve stáncích 18 pokut ve výši 60.000 korun. Další čtyři stánky kvůli vážným pochybením nechali uzavřít a jejich provozovatele čeká udělení pokuty. Bude se nejspíš pohybovat ve výši přes 10.000 korun pro jednotlivce. Tři zavřené stánky podle něj byly v Pasohlávkách v okolí novomlýnských nádrží a jeden v Brně. Hygienici od května do září provedli 260 kontrol.

Ze čtyř uzavřených stánků se dva znovu otevřely a dva provozovatelé ukončili činnost, doplnil Šles. Podle něj jsou častými proviněními špatné skladovací podmínky, nedodržení data spotřeby nebo špatné zásobování vodou. Pokud je prohřešků více, zaměstnanci hygienické stanice přistupují k uzavření. „Provozovatel pak musí nedostatky odstranit a potom nás zavolat. Pokud zjistíme, že je vše v pořádku, může stánek znovu otevřít," doplnil ředitel odboru hygieny výživy jihomoravské hygienické stanice Milan Šles

V některých případech byla provinění jednotlivá, proto hygienici sáhli k pokutě. Dali ji v 18 případech. Řada kontrol byla na základě podnětů od lidí. „Celkem jsme provedli 24 kontrol na základě podnětů, polovina byla oprávněná," řekl Šles.

Hygienici se při kontrolách zaměřují zejména na místa, kde se stravuje velké množství lidí. Jsou to rekreační oblasti jako například Pasohlávky, Vranovská přehrada, Brněnská přehrada nebo sportovní události a festivaly. Mezi největší patřila Velká cena Brna, Znojemské vinobraní, Mezinárodní folklorní festival ve Strážnici nebo Chillibraní a Apetit Piknik. Podle Šlese bývají větší akce většinou bezproblémové.
 

Foto Pasohlávky.cz | Zdroj ČTK

Štítky Brno, Pasohlávky, Jihomoravský kraj, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravští hygienici rozdali přes léto osmnáct pokut stánkům, čtyři uzavřeli úplně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.