Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Za výbuchem tlakové lahve na rektorátu byla nejspíš nedbalost

Za výbuchem tlakové lahve ve voze zaparkovaném na rektorátu Masarykovy univerzity v Brně byla nejspíš nedbalost. Uvedl to mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Tlaková lahev v opravárenském voze vybuchla ve vnitrobloku rektorátu minulý týden. Budova byla kvůli odstraňování následků škod uzavřená. Neštěstí si vyžádalo dva lehce zraněné, škoda podle odhadu přesáhne milion korun.

„V tuto chvíli se pracuje s verzí nedbalosti dosud nezjištěné osoby. Mohlo dojít k ukládání rozřezaného žhavého materiálu v nákladním prostoru dodávky, ve kterém byl hořlavý materiál," uvedl mluvčí. Doplnil, že s největší pravděpodobností se nebude jednat o technickou závadu. "To byly v podstatě dvě verze, se kterými se pracovalo od začátku," řekl mluvčí. Vyšetřování ještě neskončilo.

Neštěstí se stalo 28. září. Na dvoře vybuchla tlaková lahev s kyslíkem ve voze firmy, která v budově opravuje výměníkovou stanici. Podle předběžného šetření nejdříve začal hořet vůz, následně vybuchla lahev, což vůz totálně zničilo. Výbuch mimo jiné poškodil i dvě až tří desítky oken, fasádu a dvě auta univerzity. Výše škody se bude ještě upřesňovat. Budova byla kvůli odstraňování následků škod uzavřená, od začátku tohoto týdne už ale funguje v obvyklém režimu.

Zraněni byli dva zaměstnanci firmy. Jen díky tomu, že se neštěstí odehrálo v den státního svátku, nebyli v areálu univerzity skoro žádní lidé.

Foto HZS JMK | Zdroj ČTK

Štítky Jaroslav Mikoška, Masarykova univerzita, výbuch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za výbuchem tlakové lahve na rektorátu byla nejspíš nedbalost  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.