Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Výbuch v budově rektorátu Masarykovy univerzity. Dva lidé jsou těžce zranění

Ve vnitrobloku rektorátu Masarykovy univerzity v Brně na Žerotínově náměstí vybuchla dnes popoledni v opravárenském autě tlaková lahev. Výbuch si vyžádal dva zraněné. Škoda přesáhne milion korun. Příčinu výbuchu odborníci zjišťují.

Vůz po výbuchu začal hořet. Podle Mikošky začalo hořet i sousední auto. Oba vozy se hasičům už podařilo uhasit. Podle Mikošky je poškozena část vnitrobloku, například okna, ale i další vozy.

„Zraněni byli dva muži, oba velmi vážně. V kritickém stavu jsme oba pacienty transportovali na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno," řekla ČTK mluvčí jihomoravské záchranné služby Hedvika Kropáčková.

„Hlídka pořádkové jednotky městské policie byla dnes při odpolední kontrole Brandlovy ulice přímým svědkem exploze automobilu převážejícího tlakovou lahev. Detonace poranila dvě osoby," uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem. Doplnil, že hlídka přivolala záchrannou službu a strážníci následně po dobu zásahu hasičů odkláněly dopravu z okolí rektorátu.

Foto Michal Vařečka | Zdroj ČTK

Štítky Masarykova univerzita, Fakultní nemocnice Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výbuch v budově rektorátu Masarykovy univerzity. Dva lidé jsou těžce zranění  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.