Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Výbuch ve Vyškově byl nešťastnou událostí. Zraněný je mimo ohrožení života, jeden muž zemřel

Jeden člověk zemřel a jeden se zranil při dnešním výbuchu ve vojenské ubytovně Jugo ve Vyškově. Místo neštěstí je uzavřené, další exploze nehrozí. Podle Ministerstva obrany se nejednalo o útok nebo úmyslný čin. Mluvčí Fakultní nemocnice Brno Pavel Žára uvedl, že pacient převezený po výbuchu do Brna je mimo ohrožení života, ale má velké střepinové poranění oka. 

Výbuch vznikl před devátou hodinou ranní v budově, která částečně slouží jako ubytovna, ale i pro administrativu. „Výbuch podle dostupných informací nastal ve veřejně nepřístupných sklepních prostorách, které využívala Vojenská policie. Vyžádal si jednu oběť na životě, jedna osoba byla zraněna. Místo události bylo zabezpečeno záchrannými složkami. Nepředpokládáme, že se jednalo o útok nebo obdobný úmyslný čin. Další exploze nehrozí," uvedl ředitel odboru komunikace ministerstva obrany Jan Pejšek. 

Starosta Vyškova Karel Goldemund (ČSSD) uvedl, že explozi nikdo neslyšel.„Nezasahuje to do zástavby a nikdo nemusel být evakuován. V blízkosti je ale základní škola, a když se o tom rodiče dozvěděli, někteří si vyzvedávali děti," uvedl Goldemund. Podle něj byla z místa odvolána státní a městská policie. „Vše si přebrala armáda," doplnil Goldemund. Město zatím nepřipravuje žádná opatření, nebezpečí nehrozí, dodal starosta.

Místo je uzavřené. Některá média mluví o tom, že vybuchly granáty. Ministerstvo to ale zatím nepotvrdilo. „Konkrétní příčiny výbuchu bude možné určit až na základě šetření, které provádí na místě za dozoru státního zástupce Vojenská policie," dodal Pejšek.

Oběť i zraněný členy Vojenské policie, ministr žádá dkladné prošetření

Podle aktuálních informací je obětí dnešního výbuchu příslušník Vojenské policie stejně jako muž, který se při výbuchu zranil. „Oběť výbuchu, nadporučík M. H., i zraněný nadrotmistr M. R., byli příslušníky Vojenské policie. Jejich rodiny byly o neštěstí informovány," uvedl Jakub Fajnor z tiskového oddělení ministerstva obrany.

Ministr obrany Martin Stropnický (ANO) označil incident za nešťastnou událost, kterou je třeba důkladně vyšetřit. Současně varoval před předčasnými závěry. Je mi líto zmařeného života na twitteru Stropnický.

Vojenská akademie ve Vyškově je vzdělávacím a výcvikovým zařízením ministerstva obrany. V areálu jsou kromě poslucháren a učeben i trenažéry pro dělostřelectvo, tankové jednotky, mechanické jednotky a potápěče, haly
vzdušných sil s trenažéry a leteckou technikou, ale i sportoviště.

Foto ČT Brno | Zdroj ČTK

Štítky Vyškov, výbuch, ministerstvo obrany, vojenská policie, Fakultní nemocnice Brno, Karel Goldemund, Brno, Martin Stropnický, ČSSD, Louis Racine

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výbuch ve Vyškově byl nešťastnou událostí. Zraněný je mimo ohrožení života, jeden muž zemřel  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.