Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Brně vyroste v Šedově ulici komplex domů s 500 byty

Na místě bývalých zahrádek západně od Šedovy ulice v Brně-Židenicích má se příští rok začít stavět obytný komplex devíti domů s 500 byty, předpokládaný počet obyvatel je až 1400, vyplývá z dokumentu na Informačním portálu EIA. Developerem je brněnská společnost Semira. Předsedou představenstva je předseda správní rady Asociace brněnských architektů a stavitelů Marek Vinter. Jde o jeden z řady velkých developerských projektů v Brně vzdor tomu, že stavitelé již několik let uvádějí, že nemají kvůli absenci nového územního plánu kde stavět.

Nové domy budou sousedit na jedné straně s domovem důchodců a na druhé straně s poliklinikou ve Viniční ulici. Celkem řešené území zaujímá 4,3 hektaru. Některé z domů mají být luxusní vila domy, jeden bude věžový a se 14 nadzemními patry nejvyšší. Dále zde mají stát také terasové domy a klasické "deskové" domy. V jejich okolí má být park bez další vybavenosti. Dětské hřiště a skatepark vznikly v minulosti poblíž Líšeňské ulice.

Stavět se má ve třech etapách postupně od jihu. Vzniknout má také 628 parkovacích míst, přičemž přes 500 jich má být schováno pod domy v podzemních garážích. V docházkové vzdálenosti je konečná tramvaje, projektant počítá s denním pohybem více než 1000 aut.

Hotovo by podle předpokladu investora mělo být v roce 2021. I přes absenci nového územního plánu je v Brně v přípravě několik dalších bytových projektů. Největším je sídliště až pro 5000 lidí na Kaménkách v Černovicích. Na jihovýchodě města v Chrlicích má investor v plánu 655 bytů v bytových a rodinných domech, potýká se však s nevolí místních i vedení městské části. Zhruba 1100 lidí by se mohlo nastěhovat do 430 bytů v lokalitě Pod Hády. Okolo 500 bytů, tedy bydlení také pro více než 1000 lidí, chce postavit developer v Králově Poli u Sportovní ulice.

Menším projektem pro 500 obyvatel jsou rodinné a bytové domy poblíž Svitavy v Maloměřicích. Proměnit se má v budoucnu také areál bývalého Krasu poblíž Mendlova náměstí, kde mají stát polyfunkční domy s 500 bytovými a nebytovými jednotkami. Měnit se má postupně i chátrající areál Zbrojovky v Židenicích, kde má vzniknout svébytná městská čtvrť.
 

Zdroj ČTK

Štítky Brno, dům, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně vyroste v Šedově ulici komplex domů s 500 byty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.