Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Řidiče překvapil déšť, na začátku víkendu se bouralo dvojnásobně

První zářijový den přinesl na jižní Moravě podle hasičských statistik dvojnásobný počet nehod oproti dlouhodobému průměru. Přispělo k tomu páteční deštivé počasí. Policisté vybízejí řidiče ke zvýšené opatrnosti.

Hasiči v pátek v kraji museli zasahovat u deseti dopravních nehod, čtyři lidé se zranili, uvedl mluvčí hasičů David Jirouš. Podvečerní nehoda u Novomlýnských nádrží si pak vyžádala život motorkáře.

Další potenciálně vážná nehoda se v pátek stala v Banskobystrické ulici v Brně. Řidička na namoklé vozovce s kolejemi dostala smyk a čelně narazila do domu. Z hodně poničeného auta vystoupila bez závažného poranění. Dnes už se zranili například dva lidé v Novém Petříně na Znojemsku.

Na sobotu a neděli připravili policisté dopravně-bezpečnostní opatření. Více než stovka policistů měřila rychlost, kontrolovala dodržování dopravních předpisů i to, zda řidiči neusedají za volant pod vlivem alkoholu či drog. „Řidičům doporučujeme, aby se na cestu dostatečně připravili, byli odpočatí a nepodléhali nervozitě," uvedla policejní mluvčí Andrea Cejnková.
 

Štítky Jihomoravský kraj, Brno, Novomlýnská nádrž, okres Znojmo, Nový Petřín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiče překvapil déšť, na začátku víkendu se bouralo dvojnásobně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.