Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hurá na výlet! Brněnští senioři projedou krásná místa jižní Moravy

Zaplatí stokorunu a mají celodenní program. Nenáročný, bezpečný, ohleduplný a přitom zábavný a poučný program. Spolek Hurá na výlet, který již několik let organizuje cenově dostupné výlety pro seniory, navázal spolupráci s radnicí Brna-středu. I brněnští senioři si tak mohou užít zábavné výlety za krásami jižní Moravy.

„Po velkém úspěchu vloni i letos radnicí pořádaného zájezdu do veřejnosti nepřístupných reprezentativních prostor Pražského hradu jsme hledali, jak nabídku smysluplného trávení volného času našich seniorů a hendikepovaných rozšířit. Proto letos navazujeme spolupráci s chrudimským spolkem Hurá na výlet. Jelikož poptávka je velká, jednáme s nimi o dalším rozšíření aktivit," vysvětluje myšlenku spolupráce se spolkem radní MČ Brno-střed Svatopluk Bartík.

Fakticky jde o spolupráci například při pořádání cenově výhodných autobusových zájezdů pro seniory a hendikepované. Za pouhou stokorunu pojedou v letních měsících naši senioři a hendikepovaní na některý ze tří fyzicky nenáročných výletů po krásách jižní Moravy. Konkrétně na zámek do Boskovic, do Malovaného sklepa v Šatově a na vinobraní do Mikulova. „Po oznámení v červnovém Zpravodaji městské části Brno-střed jsou však zájezdy již vyprodány a pro příští rok se pokusíme společně připravit větší počet zájezdů,“ dodává Bartík.

Memorandum o spolupráci bude uzavřeno na dobu čtyř let, během nichž budou radnice a spolek společně organizovat mnohé další výlety a volnočasové akce hlavně pro obyvatele městské části Brno-střed.

„Letní zájezdy, které jsme se Spolkem Hurá na Výlet! připravili, byly téměř obratem obsazené, takže se nám opět potvrdilo, že aktivity pro naše seniory má smysl připravovat a memorandum můžeme s klidným svědomím podepsat,“ hodnotí spolupráci starosta MČ Brno-střed Martin Landa.

Vše začalo Šmejdy

Jednou z hlavních motivací pro vznik spolku bylo zjištění obrovské míry zneužívání seniorů a osob ZTP na předváděcích akcích tzv. šmejdů, jak bylo dobře popsáno v dokumentu Silvie Dymákové – Šmejdi.

Spolek vytváří jednodenní, snadno zvládnutelné, bezpečné, finančně dostupné, zábavné a přitom zajímavé výlety se zdravotnickým dohledem, osobní asistencí, průvodcem, živým hudebním doprovodem, zajištěné kolektivem mladých lidí, a to způsobem a za cenu dostupnou seniorům a osobám ZTP.

Tisková zpráva

Štítky výlet, Jihomoravský kraj, zájezd, radnice, Brno-střed, krása, Svatopluk Bartík, Silvie Dymáková, Martin Landa, Pražský hrad, spolek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hurá na výlet! Brněnští senioři projedou krásná místa jižní Moravy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.