Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Motoristická Grand Prix bude mít přísnější bezpečnostní opatření

Motoristická Grand Prix ČR silničních motocyklů bude mít opět přísná bezpečnostní opatření. Policie o víkendu nasadí více policistů ve městě a okolí. Posílí také monitoring motocyklového areálu, se psy bude dělat například pyrotechnické prohlídky tribun, řekli dnes zástupci policie novinářům. Důvodem je první, tedy nejnižší stupeň ohrožení terorismem, který v Česku platí.

Návštěvníci musejí počítat s důkladnými prohlídkami u vstupů do areálu, kde budou asistovat i policisté. Lidé je také mají v případě nálezu podezřelého předmětu, nebo v případě, kdy zaznamenají podezřelé chování někoho z účastníků akce, kontaktovat. Novinkou budou betonová svodidla v areálu instalovaná kvůli ochraně lidí.

Stovky policistů budou chránit majetek návštěvníků nejen v kempech a na tribunách, ale také v samotném městě a jeho okolí," uvedl šéf jihomoravské policie Leoš Tržil. Do terénu vyrazí také policisté na čtyřkolkách a koních, kteří doplní cyklohlídky.

Policie očekává tradičně silný provoz na příjezdových silnicích zejména v pátek odpoledne, v sobotu ráno a v neděli, kdy se konají závody. Policie doporučuje řidičům, aby počítali se zdržením a zejména na nedělní závody jezdili s předstihem. Pro příjezd do areálu Masarykova okruhu mají využít dálnici D1. Policie ale upozorňuje, že nájezd na dálnici ve směru na Prahu od Ostrovačic bude uzavřen, motoristé musejí na exit 168.

Grand Prix v Brně má velkou tradici. Závody každoročně navštíví desítky tisíc lidí. V posledních letech se nevědělo, zda se Velká cena v Brně pojede, protože byla pro bývalého pořadatele Automotodrom Brno prodělečná. Ve spolupráci města Brna, Jihomoravského kraje a ministerstva školství se závody podařilo zachránit. Závod pořádá speciálně založený Spolek pro GP ČR Brno. Podle primátora Brna Petra Vokřála (ANO) spolek aktuálně neeviduje žádné závazky po splatnosti. Primátor dnes uvedl, že se pořádání Velké ceny v regionu vyplatí. Lidé prý uplatí za týden v Brně v době konání Grand Prix tři čtvrtě miliardy korun, navíc se díky závodům město a region zviditelní v zahraničí.

Štítky Grand Prix, policie, Česko, Brno, Petr Vokřál, Masarykův okruh, ANO 2011, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Praha, bezpečnostní opatření

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motoristická Grand Prix bude mít přísnější bezpečnostní opatření  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.