Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Boskovicích otevřeli nový areál terénní cyklistiky. Nabídne cesty pro začátečníky i pokročilé

Návštěvníci Boskovic na Blanensku mohou od neděle využívat nový cyklistický areál s různými trasami, který vznikl v lesích v místní části Doubravy. Investice vyšla radnici na deset milionů korun, asi polovinu peněz pokryly různé dotace. Délka tras bude necelých deset kilometrů.

„Pro město je to jedna z větších investic. Je významná i pro oblast cestovního ruchu, může se zvýšit počet návštěvníků Boskovic," uvedla místostarostka Boskovic Dagmar Hamalová (KDU-ČSL). Podle ní také stoupá zájem o cyklistiku u místních obyvatel.

Sportpark i se stezkami vznikal zhruba rok. V areále je návštěvníkům k dispozici samoobslužný cykloservis s přilehlou myčkou kol, venkovní odpočívadla, stojany na kola, informační cedule s mapkou areálu, parkoviště a pumptrackovou dráhu, na které lidé jezdí na kole z kopce do kopce, nemusí při tom šlapat a naučí se dobré rovnováze. Na to pak navazují cyklistické trasy v lese.

Sportpark Boskovice je výchozím bodem do areálu boskovických stezek. Jedná se o síť singltrailů pro začátečníky a středně pokročilé vyznavače terénní cyklistiky o celkové délce 9,61 km, které se nachází v lokalitě Doubravy a jsou vhodné pro celou rodinu. Singltraily začínají i končí v areálu Sportparku Boskovice a mají charakter okruhů.

Foto | Zdroj ČTK

Štítky Boskovice, Doubravy, okres Blansko, KDU-ČSL, Dagmar Hamalová, cyklokros

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Boskovicích otevřeli nový areál terénní cyklistiky. Nabídne cesty pro začátečníky i pokročilé  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.