Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brno bude udělovat ceny za hrdinské činy

Brno se i s Jihomoravským krajem zapojí do udělování ceny zvané Křesadlo, která je určená dobrovolníkům za nezištnou pomoc ostatním. Dosud ji v kraji udělovala organizace Maltézská pomoc. Město i kraj se zapojí proto, aby ocenění dostalo větší váhu a pozitivní případy se více dostaly na veřejnost a byly příkladem pro druhé. Dobrovolníky v sedmi kategoriích mohou nominovat jejich známí do 27. října. Udělení cen bývá v prosinci.

Město uzavřelo s krajem i Maltézskou pomocí memorandum o spolupráci. „Chceme cenu více medializovat, aby lidé navrhovali jednotlivce, kteří dobrovolně něco dělají pro naši společnost. Okolo vidíme havárie, loupeže, a proto chceme veřejnosti ukázat vzory, které by mohly jít příkladem," uvedl primátorův náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL. Doplnil, že cílem ceny je také povzbudit dobrovolníky a dát jim najevo, že je jejich obětavost vzorem.

Zájemci mohou dobrovolníky nominovat v sedmi kategoriích, a to v sociálních službách a zdravotnictví, ve vzdělávacích a volnočasových aktivitách, v enviromentálních aktivitách souvisejících s ochranou životního prostředí, v oblasti komunitního dobrovolnictví, humanitární a rozvojové pomoci, v kultuře a umění a v lidských právech.

Nositelem ceny Křesadle je organizace Hestia - Centrum pro dobrovolnictví. V jednotlivých regionech realizuje ocenění přes smluvního partnera zabezpečujícího administrativu. V Jihomoravském kraji je to právě organizace Maltézská pomoc.
 

Foto Petr Olša | Zdroj ČTK

Štítky Brno, Maltézská pomoc, Jihomoravský kraj, Petr Hladík, KDU-ČSL, Hestia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno bude udělovat ceny za hrdinské činy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.