Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Svátek brněnských pejskařů se blíží. Víkend bude v Brně patřit čtyřnohým miláčkům

Všichni pejskaři z Brna a okolí pozor! Již tuto sobotu a neděli se budete moci na fotbalovém hřišti v Brně za Anthroposem sejít s dalšími stovkami přátel pejskaření a jejich čtyřnohými miláčky. V pořadí již sedmé Brněnské psí dny nabídnou velmi pestrý program, od ukázek a soutěží v řadě disciplín psích sportů, přes doprovodný program až k večerní párty. Brněnské psí dny nabídnou zábavu, možnost pomoci i cenné chovatelské zkušenosti.

„Rádi bychom ukázali všem, že se psy se dá dělat spousta zajímavého a že pes není pouze na hlídání nebo jako domácí mazlíček, ale že život se psem může být velká zábava," říká hlavní organizátorka Lucie Seďová. Důkazem toho bude přehlídka a soutěže v celé řadě disciplín psích sportů. Páničci a jejich čtyřnozí závodníci se utkají ve disciplínách flyball, agility, treibball, dogdancing, trickdogging nebo dogfrisbee. 

Přednášky, soutěže i pomoc útulkům

„Dětem i dospělým bychom rádi ukázali, co všechno takový pes potřebuje, jak se k němu správně chovat a co všechno se dá se psem dělat. Že neexistuje jen klasický výcvik poslušnosti, ale spoustu dalších zajímavých psích sportů a každý si může vybrat to své, co bude bavit jeho i pejska," slibuje organizátorka. Brněnské psí dny tak návštěvníkům nabídnou řadu přednášek ohledně chovatelství a cvičení psů. 

V poledne pak proběhne i soutěž o Nej psa. Soutěžit se bude v kategoriích Nejmenší, Největší, Nejušatější, Nejflekatější, Nejchlupatější, Nejelegantnější, Nejlegračnější pejsek.

Účastníci Brněnských psích dnů budou mít šanci pomoci soukromému neziskovému azylu pro handicapované pejsky a kočičky Tibet. Na místě bude probíhat bazárek věcí, do kterého můžou návštěvníci věci i darovat. Za každých utracených 20,- Kč zároveň obdrží los do tomboly. Ta se bude losovat v neděli v poledne.

Zejména mužské osazenstva potěší klání v ryze mužských disciplínách - páka a pití piva. Svou výdrž pak budou moci potvrdit i na večerní párty s DJ. „Zveme všechny milovníky pejsků, kteří si chtějí zasoutěžit, dozvědět se něco nového, potřebují s pejskem poradit či si chtějí vyzkoušet nějaký psí sport," uzavírá Seďová.

Podrobný program a vešekré doplňující informace najdete na webových stránkách akce.

Štítky pes, Brno, sport, soutěž, fotbalové hřiště, zábava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Alena Kol

Jdeme již na nekolikaty ročnik....můžu jen doporučit :-)

Pátek, 14. července 2017, 02:15Odpovědět

Svátek brněnských pejskařů se blíží. Víkend bude v Brně patřit čtyřnohým miláčkům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.