Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na koupališti se topil malý chlapec, v bazénu plném lidí si ho nikdo nevšímal

Nechat dítě bez dozoru při koupání na koupališti, rybníku či moři může mít katastrofální následky. Jeden takový případ nyní vyšetřují hodonínští policisté. Tentokrát naštěstí se šťastným koncem.

Policisté prověřují událost, ke které došlo ve středu 5. července na koupališti v Dubňanech. V odpoledních hodinách tam v bazénu zůstal pod hladinou malý chlapec, který zůstal bez pomoci přibližně čtyři minuty. Poté byl z vody vytažen a byla mu neprodleně poskytnuta první pomoc spojená s resuscitací. Ještě před příjezdem záchranářů chlapec naštěstí přišel k vědomí a je mimo ohrožení života. „Policisté nyní celou událost i všechny okolnosti prověřují a zjišťují, zda nemohlo dojít k zanedbání některé důležité povinnosti," uvedl mluvčí policie Petr Zámečník.

„Alarmující na celém případu je to, že chlapec plaval viditelně na hladině obličejem dolů v bazénu plném lidí a nikdo z nich si jej nevšímal. Zároveň tedy apelujeme zejména na rodiče a zákonné zástupce, aby v době letních prázdnin ale také jindy měli vždy svěřené děti pod kontrolou," uzavřel Zámečník.

Foto pixabay.com | Zdroj PČR

Štítky koupaliště, bazén, Dubňany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na koupališti se topil malý chlapec, v bazénu plném lidí si ho nikdo nevšímal  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.