Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Knight Rider přijel do Brna! Filmař a autor oblíbených videí přišel s další povedenou peckou

"Jsem rád, že mě chrání Kittovo pancéřování." Tak zní jedna z prvních vět, kterou pronese David Hasselhoff jako Michael Knight z kultovního seriálu Knight Rider v novém videu brněnského filmaře a autora několika virálních videí Michala Orsavy. A může být opravdu rád. Se svým mluvícím černým sporťákem se totiž vydává na spanilou jízdu po (již trochu méně spanilé) dálnici D1. Důvod? Světoznámý závod. Cíl? Brno!

Kreativita nikdy nespí. O to více, když je nakopnuta úspěchem předchozích prací. U Michala Orsavy tím úspěchem byl Tom Hanks na jižní Moravě, aneb Brno - město vzrušení.

„Po úspěchu města plného vzrušení, kde jsem využil podobu brněnských památek a podivných názvů ulic,  jsem se zamýšlel co dalšího je v česku hodně propírané, slýcháme o tom například denně v rádiu, televizi a lidé jsou s tím nespokojení. V ten moment mě okamžitě napadla naše proslulá dálnice D1," prozradil Michal Orsava.

„Napadlo mě: co se stane když se nejlepší jezdec nejlepším autem dostane na tu nejhorší dálnici? Bylo to jasné, nejlepší řidič a auto? To je přesně legendální seriál Knight Rider!" doplnil Orsava. A nápad byl na světě.

Půl roku plánování, měsíc práce. Včetně nakoukání oblíbeného seriálu

Video je pojato jako další miniepizoda Knight Ridera, navíc spojená s reportáží. „Dělal sjem na to zhruba jeden měsíc s tím, že jsem pracoval na více věcech najednou a tak se to časově natáhlo na půl roku. Nejzábavnější bylo nakoukat seriál Knight Rider z 80.let a vybrat pasáže, které se do tohoto videa hodí. Najít epizodu, kde Kitt stojí v zácpě, nebo jede po dvou kolech či skáče do výšky. Byla to celkem hračka, protože seriál znám vcelku dobře,“ uvedl mladý filmař.

Nejnáročnější bylo podle Orsavy dostat Michaela Knighta s Kittem na české vozovky pomocí maskování a mattepaintingu. „V tomto jsem se už ale od Toma Hankse v Brně dost zlepšil a naučil pracovat rychleji. Samozřejmě mi několik lidí s tímto projektem pomohlo a díky nim jsem to byl schopný dokončit," prozradil Orsava.

Pak už to prý byla jenom zábava - párkrát se projet po dálnici s kamerou a nabrat videomateriály českých silnic. „Bylo to rozhodně akční a neunikl jsem pár pokutám. Nevadilo mi to. Blokové pokuty jsem použil - jsou vidět ve videu na palubce auta uvnitř," dodal s úsměvem.

A co chystá mladý filmař dalšího? „Další nápad na video, který se chystám realizovat bude spojený s volbami v česku, zatím ale nechci prozrazovat více," uzavřel Orsava.


Co už však můžeme dopředu hádat je, že svou roli ve "volebním videu" bude nejspíš (nevědomě) hrát i Andrej Babiš. Jednou už si totiž u Michala Orsavy zahrál. A bohužel pro ostatní účinkující, i zde pokořil své soupeře bez ochoty přiznat svoje příjmy! #sorryjako

Štítky Michael Knight, Brno, dálnice, filmař, David Hasselhoff, Dálnice D1, Tom Hanks, Česko, Andrej Babiš, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Knight Rider přijel do Brna! Filmař a autor oblíbených videí přišel s další povedenou peckou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.