Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Palác na Zelňáku prochází rekonstrukcí. Bude v něm bar, restaurace i obrovská vertikální zahrada

Za 100 milionů korun rekonstruuje soukromý investor barokní palác žďárského opata na brněnském Zelném trhu. V domě, který sousedí s Divadlem Husa na provázku, bude bar, restaurant, kanceláře a byty, řekl dnes ČTK investor Robert Matuška. Rozsáhlá rekonstrukce objektu bude dokončena v dubnu 2018.

Dům bude zrekonstruován kompletně včetně prostorů rozsáhlých sklepení a repasování historicky cenných částí. „V domě budou jedny z nejlepších podniků v Brně. Ke spolupráci byli přizváni Bar, který neexistuje a restaurant Koishi. V konceptu je důležité, aby zákazník mohl vidět všechny, kteří se podílí na výrobě. Proto budou barokní prostory co nejvíce provzdušněny, a tak se naskytnou modernímu člověku pohledy přímo pod pokličku," uvedl Matuška. V domě budou i kanceláře a byty. Na nádvoří bude podle investora jedna z největších vertikálních zahrad v republice.

Dům je kulturní památkou od roku 1958. Nechal si jej postavit v 18. století opat žďárského kláštera jako reprezentativní sídlo. Některé části domu jsou však ještě starší. Podle památkářů objekt představuje významnou architektonickou památku a zásadní urbanistický prvek historického prostoru Zelného trhu.

Brňané dům znají spíše jako Lídlův dům, což je označení zpočátku 20. století, kdy dům zakoupil výrobce hudebních nástrojů Josef Lídl.

Foto Rentalkon | Zdroj ČTK

Štítky dům, Zelný trh (Brno), Divadlo Husa na provázku, Brno, palác, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Palác na Zelňáku prochází rekonstrukcí. Bude v něm bar, restaurace i obrovská vertikální zahrada  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.