Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Kraj dá deset milionů zdravotníkům a dětskému centru

Jihomoravský kraj dá na investice do břeclavské nemocnice, znojemského dětského centra a záchranné služby deset milionů korun. Nemocnice pořídí přístroje, centrum zrekonstruuje půdní prostor na pokoje a záchranná služba si pořídí nový svolávací systém.

Břeclavská nemocnice dostane skoro osm milionů korun. Pořídí mikroskopy pro biochemickou a mikrobiologickou laboratoř, přístroje EKG, dvě laparoskopické operační věže určené pro chirurgické a gynekologické oddělení a kardiologický ultrazvuk. „Jednotlivá zařízení v nemocnicích jsou vystavena každodennímu intenzivnímu užívání. Nároky na jejich funkčnost a především spolehlivost proto musí být vysoké. Některé z původních přístrojů jsou staré více než 20 let," uvedla hejtmanova náměstkyně Taťána Malá (ANO).

Půl milionu bude stát svolávací systém pro záchrannou službu, kterou zřizuje Jihomoravský kraj. „Systém slouží k rychlé aktivaci a informovanosti zaměstnanců a krizových štábů. Při mimořádných situacích se zajistí rychlejší a efektivnější kooperace," uvedla Malá.

Zbytek dostane Dětské centrum Znojmo. „Díky těmto financím se zrekonstruuje půdní prostor, ze kterého vzniknou dva nové pokoje se sociálním zařízením, kuchyňka i cvičební místnost. Bude tak možné uspokojit vysoký počet zájemců o rehabilitační pobyty v tomto centru," uvedla Malá.

Břeclavská nemocnice je jednou z devíti nemocnic zřizovaných Jihomoravským krajem. Další jsou v Kyjově, Znojmě, Hodoníně, Ivančicích, Letovicích, Vyškově, Tišnově a Hustopečích. Kromě toho kraj v oblasti zdravotnictví zřizuje záchrannou službu, dětskou léčebnu a dvě dětská centra.

 

Zdroj ČTK

Štítky nemocnice, Jihomoravský kraj, zdravotnická záchranná služba, Taťána Malá, ANO 2011, Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj dá deset milionů zdravotníkům a dětskému centru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.