Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Slavné brněnské vily nabídnou přes léto tančírny či letní kina

Léto ve známých brněnských vilách Löw-Beer a Stiassni se ponese na retro vlně, součástí programu bude hudba, tanec a film. Tři koncerty v zahradě vily Löw-Beer nabídnou skladby z 30. až 60. let minulého století. Zahradní lodžie vily Stiassni se promění v letní kino.

První koncert nazvaný Každý tančí swing se uskuteční 8. července. Vystoupí kapela Melody Gentlemen, Swingteam Dubňany předvede ukázky tanců, jako je charleston, lindy hop nebo boogie woogie. Zahrada vily Löw-Beer se pak 5.
srpna v pět hodin odpoledne promění v tančírnu na Tanečním čaji o páté. „Kdysi to byla tradice a podobné akce byly o víkendu v každé dědině," uvedla vedoucí vily Löw-Beer Petra Svobodová.

Ve vile Stiassni čeká návštěvníky letní kino. Na programu jsou komedie režiséra Martina Friče. V Hotelu modrá hvězda lidé uvidí 13. července Natašu Gollovou, Oldřicha Nového nebo Adinu Mandlovou. V srpnu je na programu Škola základ života.

Program vily chystají i na Hradozámeckou noc 26. srpna. "Ve vile Stiassni se večer do historických interiérů návštěvníci vypraví v roli detektivů. V příběhu zasazeném do 30. let nebude chybět vražda a dopředu je jasné jen to, že vrahem není zahradník," uvedl Petr Svoboda z Metodického centra moderní architektury, které vilu spravuje. Vila Löw-Beer na stejný termín plánuje módní přehlídku salonu první republiky.

Foto Vila Stiassni, Vila Löw-Beer | Zdroj ČTK

Štítky vila, letní kino, koncert, Martin Frič, Nataša Gollová, Oldřich Nový, Adina Mandlová, Dubňany, tanec, První republika, Škola základ života, léto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavné brněnské vily nabídnou přes léto tančírny či letní kina  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.