Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Žijí stále s námi. Výstava ve Vaňkovce vypráví životní příběhy ovdovělých rodin

V brněnské Galerii Vaňkovka od minulého pátku vypráví výstava s názvem Žijí stále v nás příběhy lidí, kteří se ocitli v těžkých životních situacích. Příběhy lidí, jež se museli vyrovnat s úmrtím blízkého člena rodiny, rodiče, manžela či manželky. Jedná se o projekt Nadačního fondu Vrba, který podporuje ovdovělé rodiny s dětmi.

Výstava vypráví příběhy klientů Nadačního fondu Vrba a známých osobností, které se dostaly do ovdovělé životní situace. Se svým příběhem se rozhodli svěřit Vendula Svobodová, Radek Jaroš, Simona Postlerová, Eliška Kaplicky Fuchsová, Heidi Janků, Roman Vojtek a Tomáš Klus.

Každý příběh v sobě nese jiný druh setkání s touto těžkou životní situací. Všechny příběhy ale spojuje víra v to, že i když někteří blízcí odešli, zanechali zde ostatním kus svého dobra.

„Datum pro zahájení výstavy nebylo zvoleno nijak náhodně. V roce 2011 totiž Organizace spojených národů ustanovila na tento den Mezinárodní den vdov,“ dodává předsedkyně Nadačního fondu Vrba Mgr. Petra Glosr Cvrkalová.

Na slavnostním zahájení výstavy byl zároveň veřejnosti představen nový projekt NF Vrba, který nese název Daruj kousek sebe. Do tohoto projektu se mohou zapojit všichni, kteří mají chuť a možnost pomoci ovdovělým rodinám s dětmi – odbornou radou, poskytnutím služeb, hlídáním či doučováním dětí, službou v domácnosti. Pomoci může opravdu každý. Více informací najdete na webových stránkách projektu.

Výstavu, jež vznikla díky podpoře Skupiny ČEZ, můžete prohlédnout ve Vaňkovce do 2. července.

Tisková zpráva

Štítky rodina, Vaňkovka, výstava, projekt, nadační fond, Vendula Pizingerová, Radek Jaroš, Simona Postlerová, Eliška Kaplicky, Heidi Janků, Roman Vojtek, Tomáš Klus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žijí stále s námi. Výstava ve Vaňkovce vypráví životní příběhy ovdovělých rodin  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.