Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zítra se veřejnosti částečně otevře nová tržnice na Zelňáku. Na co se můžeme těšit?

Dlouho očekávaná událost je tu! V úterý se otevře nová tržnice na Zelňáku. Avšak zatím ne celá. Otevření zdržely práce na instalaci vnitřních kójí pro nájemce ve 3. podlaží. Od zítřka tak bude přístupný průchod mezi Zelňákem a Radničním náměstím Staré radnice. Otevření celého komplexu se očekává začátkem července. Na co se v nových prostorách můžeme těšit? Díky oblíbenému brněnskému blogu nám odpoví provozovatel nové tržnice Pavel Bartošek.

Slyšeli jste o Cool Brno Blogu? Pokud ne, rychle tuto chybu napravte! Stejně jako Drbna přináší Brňákům zajímavosti, tipy a rady z prostředí moravské metropole a okolí. A také zajímavé rozhovory. Jedním z nich je i povídání s Pavlem Bartoškem o nové (a dlouho očekávané) městské tržnici.


Centrum Brna, konkrétně Zelný trh, se brzy stane doslova gastronomickým rájem našeho města. Po vyhlášených “trzích na Zelňáku” se tu totiž brzy otevře unikátní a zcela ojedinělý koncept kryté tržnice, která zákazníkům nabídne spoustu služeb, obchody, kavárny, bistra, pekárnu, nebo třeba dětský koutek s hlídáním.

Dobrý den, pane Bartošku, předem Vám děkuji za rozhovor. Zkuste prosím nějak nastínit, prozradit, co v tržnici zákazníci najdou – bude to zde podobné např. zmiňovaným trhům na Zelňáku – složením zboží?

Vůbec ne. Cílem je trhy na Zelňáku doplňovat. Je to o tom, že celá tržnice je rozdělena na několik sekcí, pater, kdy v přízemí lidé najdou např. kavárnu Podobrazy, kde se budou mimo jiné podávat i snídaně. V levé části pasáže pak bude pekárna s “živým pečením”, následně zde bude dětský koutek s hlídáním a největší prostor budou “fresh věci” – lidé si tu budou moci rychle nakoupit věci s sebou.

V prvním patře – ze strany Starobrněnské se jedná o přízemí, tam bude “běžné nákupní patro”, budou zde kóje s nabídkou jednotlivých nájemců. Nájemci zde budou stálí, z velké části, budou zde ale i tzv. denní prodejci, kteří se budou měnit (nejmenší farmáři, jak znáte z trhů na Zelňáku).Bude zde “syrová strava”, sýry, nakládaná zelenina, ovoce, zelenina, maso, masné výrobky – vše zde bude opět v kójích. V čele bude velká pivotéka, 400 druhů světových piv, budou zde pivní show, ochutnávky, degustace… Na konci bude velká masna, ke které bude patřit i bistro.

Třetí patro – říkám mu “zážitkové”, budou zde bistra, slovenské speciality, cukrárna, kavárna, wine bar… Zkrátka pro delší trávení času.

Horní patro se bude otevírat o něco pozdějí, terasa se zpřístupní hned, návštěvníci tu zažijí krásný výhled na centrum Brna, bude zde “coworkingové centrum” s nejrychlejším internetem v centru Brna, ideální pro schůzky, práci, internet a posezení zde bude zdarma.

Jaká bude otevírací doba tržnice?

Otevírací doba cca od 07:00 do 22:00, ale každý z prodejců si bude otevírat podle toho, jak má svoje zákazníky – logicky, wine bar se neotevře hned brzy ráno, ale později, zato bude mít otevřeno do 22:00. Povinnost každého nájemce je mít otevřeno od 10:30 – co je před, je na každém nájemci individuálně.

Jak vím, v tržnici bude i dětský koutek s hlídáním dětí – kde přesně bude a jak bude fungovat?
Ten bude ve spodní části, směrem od Starobrněnské, je zde cca 50 m2, koutek bude prosklený, tak, aby maminky na děti viděly. Koutek bude s hlídáním, děti tu maminky mohou “odložit” na neurčitou dobu a budou si moct zajít kamkoliv – i mimo tržnici.

Máte představu, jak to zde bude s hlídáním cenově?

Přesnou cenu ještě neznám, ale rozhodně nebude nijak vybočovat z cen, jak je tomu jinde v koutcích na hlídání dětí, naopak, ceny zde budou spíše nižší. 

Stavbou tržnice dojde také k propojení několika ulic v centru Brna – jak to přesně bude?

Dnes už se odstranilo lešení a vidíte, že prostředkem domu vznikla široká průchozí pasáž, kdy se Zelný trh po X letech znovu propojí s Radničním náměstím, které tím přestane být izolovaným prostorem. Tržnice bude průchozí také ze Starobrněnské ulice. Spojuje město, Zelňák, Starobrněnskou, urychluje průchod, vznikne nový průchozí koridor, i k náměstí.


Dotkne se samotná nabídka tržnice nějak nabídky trhů na Zelňáku? Na jaké stravovací zařízení se mohou návštěvníci těšit? A co unikátní pekárna či raw bistro v prostorách tržnice?

Celý rozhovor s panem Bartoškem si můžete přečít na Cool Brno Blogu na tomto odkaze.

Autoři | Foto Cool Brno Blog

Štítky Brno, blog, bistro, rozhovor, Zelný trh (Brno), Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zítra se veřejnosti částečně otevře nová tržnice na Zelňáku. Na co se můžeme těšit?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.