Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Voda v přírodních koupalištích jižní Moravy je v pořádku. Jsou vhodná ke koupání

Voda v přírodních koupalištích Jihomoravského kraje je vhodná ke koupání. Vyplývá to z údajů Krajské hygienické stanice Jihomoravského kraje, která sleduje zhruba dvacítku nejnavštěvovanějších koupališť. Teplota vody se na většině z nich pohybuje od 20 do 24 stupňů Celsia.

Hygienici u vytipovaných koupališť zkoumají vodu nejméně jednou za měsíc, u některých i vícekrát a někde provádějí měření i jiné subjekty. Brněnskou přehradu například hlídá Povodí Moravy. Sleduje se teplota vody a čistota.

Rekreanti zjištěné údaje najdou na informačních tabulích na koupalištích. Z nich pak mohou vyčíst, jestli je voda vhodná ke koupání, má zhoršené podmínky, je nevhodná, nebo je dokonce nebezpečná. Kvalitu vody ovlivňuje například počasí. Zatímco na počátku léta bývají podmínky většinou dobré, postupem času se mohou vlivem horka přemnožit sinice a voda nemusí být vhodná.

Zatím se u žádného ze sledovaných přírodních koupališť neobjevily problémy.  Nejteplejší voda 24 stupňů Celsia je na přírodním koupacím biotopu v Brně, ale i v Kovalovicích na Brněnsku a Vémyslicích na Brněnsku. Kolem 22 stupňů Celsia nabízí koupaliště na Brněnské přehradě, ať už je to Osada, Rakovec, Kozí horka, Rokle nebo Sokolské koupaliště. Stejná teplota je i v Lulči na Vyškovsku a v Banticích na Znojemsku. Kolem 23 stupňů naměřili hygienici na Lučině na Hodonínsku, na Vranovské přehradě i ve Výrovicích na Znojemsku.

Přes 21 stupňů nabízejí Nové Mlýny na Břeclavsku i vodní nádrže Palava a Letovice na Blanensku. Rybník Suchý na Blanensku má kolem 20 stupňů. Jezírko Wellness Infinit Maximus v Brně má teplotu vody 17 stupňů.

Zdroj: ČTK
 

Štítky Jihomoravský kraj, koupání, přírodní koupaliště, koupaliště, Krajská hygienická stanice, Brněnská přehrada, Povodí Moravy (státní podnik), Brno, Brněnsko, okres Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda v přírodních koupalištích jižní Moravy je v pořádku. Jsou vhodná ke koupání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.