Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Festival veteránů ve Slavkově letos nejspíš nebude, pořadatele nemůže najít ani policie

Vedení zámku ve Slavkově u Brna nemá stále definitivně potvrzeno, jestli se příští víkend odehraje tradiční sraz veteránů Oldtimer festival. Nekonají se žádné přípravy na akci. Jejího pořadatele hledá policie. Škody za neuskutečněnou akci jdou už nyní do tisíců.

Vedení zámku nepočítá s tím, že v pořadí 24. ročník akce, na kterou každoročně třetí červnovou neděli přijíždí kolem 10.000 lidí, se letos uskuteční. „Pořadatel není dlouhodobě k zastižení, žádné přípravy na akci neprobíhají, nedovedu si představit, že by se festival uskutečnil," oznámila ředitelka zámku Eva Oubělická.

Pořadatel podle policejní mluvčí Alice Musilové nenastoupil do výkonu trestu a skoro rok ho hledá policie. Jak řekla Oubělická, zámek s ním má uzavřenou dlouhodobou rámcovou smlouvu o rezervaci termínu, každý rok se ale podepisuje upřesňující smlouva. Kvůli ní začali letos pracovníci zámku pořadatele shánět a narazili na vypnuté telefonní linky.

„My jen poskytujeme prostor, sami nic takového nyní pořádat nemůžeme," vysvětlila ředitelka. Doplnila, že zámek na akci nemá žádná práva, na Oldtimer festival jako takový existuje ochranná známka.

Pracovníci zámku už rozeslali klubům veteránů, kteří se akce běžně účastní, informaci, že se festival letos pravděpodobně nekoná, nelze ale vyloučit, že část účastníků přijede. „Lidé jsou zvyklí jezdit každoročně ve stejný termín. Budeme mít připravenou informační službu, která jim bude vysvětlovat, co se stalo, aby došlo k co nejmenším škodám a nekomfortu," uvedla ředitelka.

Škody jdou podle ní už teď do tisíců, pokud se započtou i hodiny, které nad nečekanou situací strávili zaměstnanci zámku, tak do desetitisíců. Pokud sraz opravdu nebude, výše škody dosáhne podle ředitelky zhruba 100.000 korun. Zámek totiž bude tratit i na nezaplacení pronájmu plochy.

„Pokud se akce neuskuteční, škodu a ušlý zisk teprve vyčíslíme. Každopádně s pořadatelem vypovíme dlouhodobou smlouvu. A budeme se snažit, aby tato tradiční akce ze Slavkova nezmizela, aby se k nám veteráni vrátili zase příští rok," uvedla ředitelka.

Zdroj: ČTK
  

Štítky policie, Slavkov u Brna, zámek, festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival veteránů ve Slavkově letos nejspíš nebude, pořadatele nemůže najít ani policie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.