Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brno chce vybudovat olympijský park pro hry v Pchjongčchangu

Brno chce příští rok v únoru zřídit v areálu veletrhů olympijský park pro diváky, kteří budou sledovat zimní olympiádu v jihokorejském Pchjongčchangu. V rozpočtu na to vymezilo 10 milionů korun, řekl novinářům primátorův náměstek Petr Hladík. Kromě sledování sportu by v areálu měli návštěvníci možnost si vyzkoušet všechny olympijské sporty včetně skoku na lyžích. Podporu parku musí schválit ještě zastupitelstvo. Olympijský park Rio Lipno v Lipně nad Vltavou loni sklidil velký úspěch.

Radní Brna doporučili zastupitelstvu vznik předběžné smlouvy k vytvoření olympijské vesničky. „Máme na to v rozpočtu 10 milionů a teď jsme v procesu jednání, jakým způsobem to bude zajištěno. Jsme schopní poskytnout plochu v areálu výstaviště, kde je dostatek parkování," uvedl Hladík.

Podle něj by s sebou park přinesl mnoho aktivit pro rodiny. Zájemci by se tak kromě sledování výkonů českých hokejistů, biatlonistky Gabriely Koukalové nebo rychlobruslařky Martiny Sáblíkové a dalších sportovců mohli zabavit i různými činnostmi. „Rodiče i děti by si mohli vyzkoušet všechny olympijské sporty. Postavíme i čtyřmetrový skokanský můstek, takže by se dalo i skákat na lyžích. Bude tam třeba i zimní kluziště, u kterého zvažujeme, zda by nemohlo být otevřené na začátku zimní sezony až do konce," dodal Hladík.

Město dlouhodobě zamýšlí, že areál veletrhů otevře více veřejnosti. V posledních letech odkoupilo většinový podíl od německého vlastníka Messe Düsseldorf i zbytek akcií od minoritních vlastníků, takže je nyní stoprocentním vlastníkem akcií společnosti.

Olympijský park Rio Lipno loni při letní olympiádě v brazilském Riu de Janeiro zviditelnil okolí Lipna nad Vltavou. Za 17 dní ho navštívilo přes 340.000 lidí.

Zdroj: ČTK
 

Foto Olympijský park Letná, 2014

Štítky Brno, olympijský park, Pchjongčchang, sport, olympijské hry, Petr Hladík, Zimní olympijské hry, Lipno nad Vltavou, Vodní nádrž Lipno, Gabriela Soukalová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno chce vybudovat olympijský park pro hry v Pchjongčchangu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.